Ze spelen niet voor geld, maar wel voor een mooie prijs uit Fien Germijns’ Prijzenkast.© © VRT

Fien Germijns brengt ‘Switch’ terug in de paasvakantie, maar het programma zal er ietsje anders uitzien

Tegenwoordig is de Eén-quiz Switch niet langer een uitsluitend zomerse aangelegenheid. Tijdens de paasvakantie worden er tien nieuwe afleveringen uitgezonden. Uiteraard is presentatrice Fien Germijns opnieuw van de partij.

Tom Vets

Belangrijkste wijziging is dat deze keer de quiz zal gespeeld worden door kinderen. De voorbije jaren was Switch uitsluitend voorbehouden aan de volwassenen met af en toe een BV-week voor het goede doel.

Alle opnames zijn al achter de rug. Die werden immers vorig najaar in één ruk met de kerstafleveringen opgenomen. Alle kandidaten zitten momenteel in het derde middelbaar. Ze spelen niet voor geld, maar wel voor een mooie prijs uit Fien Germijns’ Prijzenkast – zoals pretparktickets, bluetooth speaker of een draadloze hoofdtelefoon. Het spelconcept blijft hetzelfde. Het is een quiz zonder punten. Door juiste antwoorden te geven, kunnen de kandidaten van plaats ‘switchen’. Wie op het einde van de aflevering op de eerste positie staat, speelt de finale.

Sinds dit televisieseizoen is ervoor gekozen om minder afleveringen van Iedereen beroemd uit te zenden, en geregeld die plek aan andere titels te geven. Zo was er in januari ook al een week Eurosong, en vanaf maandag 3 april mag Switch weer het scherm teisteren vanaf 19.45u

LEES OOK. Plotse ‘position switch’ bij ‘Switch’: Adriaan Van den Hoof wordt vervangen door Fien Germijns

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER