Dodental na explosie in Amerikaanse chocoladefabriek stijgt naar drie

Het dodental na de ontploffing in een fabriek waar suikergoed en chocolade wordt gemaakt in West Reading, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, is gestegen naar drie. Er zijn nog altijd vier vermisten. Dat hebben de hulpdiensten zaterdagavond bekendgemaakt.

mtm, sggBron: BELGA

Volgens de burgemeester van West Reading is het gebouw van RM Palmer Company zo goed als met de grond gelijk gemaakt. De oorzaak van de explosie is nog niet duidelijk, maar er wordt rekening gehouden met een mogelijk gaslek.

Acht personen werden naar het ziekenhuis gebracht vrijdagavond. Twee moesten opgenomen worden, vijf anderen werden verzorgd en mochten later het ziekenhuis verlaten. Eén andere patiënt werd overgebracht naar een andere zorginstelling, maar daarover zijn geen details bekend.

RM Palmer maakt volgens zijn website sinds 1948 chocolade bij gelegenheden zoals Pasen (paashazen) of Sint-Valentijn (chocolade hartjes).

© AP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER