Didier Soens (Provinciale Dienst Integraal Waterbeleid), gedeputeerde Jan De Haes en de Kontichse schepen Sophie Baeckelmans aan het Overstromingsgebied Plaslaar in Lier.© Chris Van Rompaey

Nieuwe fietsbrochure gidst je langs overstromingsgebieden

Lier, Duffel -

Ter gelegenheid van de Vlaamse Waterdagen stelde gedeputeerde voor Waterbeleid Jan De Haes (N-VA) in Lier de nieuwe fietsbrochure Veleau Overstromingsroute voor.

De nieuwe fietsbrochure.© RR

De provincie Antwerpen heeft fietsroutes uitgestippeld met water als centraal thema. Niet zo verwonderlijk: als grootste waterloopbeheerder kent de provincie de waterlopen als haar broekzak. De routes zijn 25 tot 30 kilometer lang en leiden je langs onbekende waterrijke plekjes. Je kan de fietsroutes op voorhand uitprinten, maar ook gewoon avontuurlijk affietsen met behulp van de navigatie op je smartphone. 

Een van deze fietsroutes is Veleau Overstromingsroute (27 km). Die neemt je mee langs de Lierse Nete, natte overstromingsgebieden, kronkelende beken, vogelrijke plassen en door het rustgevende platteland van Duffel, Kontich, Lint, Hove en Boechout. De route is niet nieuw, de eraan gekoppelde fietsbrochure wél. De brochure is te vinden in het stadskantoor van Lier en in de gemeentehuizen van Duffel, Lint, Kontich en Hove. (cvr)

Je kunt de brochure downloaden op de website van Regionaal Landschap Rivierenland. De fietsroute vind je op het platform van RouteYou.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier