© Sven Dillen

Kürt Rogiers als dragqueen en een ode aan Nicole en Hugo: dit was de eerste avond van Het Schlagerfestival

Hasselt -

Het dak moest eraf tijdens de aftrap van de 16de editie van Het Schlagerfestival in de Trixxo Arena in Hasselt. Dit weekend schrapen 30.000 bezoekers hun keel voor de populairste Vlaamse meezingers. En wie niet voor de echte schlager naar Hasselt kwam, deed het zeker wel voor special guest Stan Van Samang.

Shauni Deferm

Dat het een shiny avond zou worden, stond in de sterren geschreven. Voor de glitter en glamour-editie van Het Schlagerfestival haalden ze in de Trixxo Arena in Hasselt alles uit de kast. Van bandleden in glitterpakjes tot een gigantische discobol als eyecatcher. Ook heel wat fans haalden de pailletten en gekleurde boa’s uit hun kleerkast. Paulien (30) en Charlotte (29) uit Genk kwamen vooral voor de bruisende sfeer. “Wij komen al vier jaar naar het Schlagerfestival en staan gegarandeerd op de eerste rij”, klinkt het. “Wie er op de affiche staat, maakt ons niet uit. Een feest is het altijd.” Ook schoonzussen Anita (65) uit Peer en Irène (59) uit Hasselt stonden te springen. “Wij komen voor De Romeo’s en Willy Sommers. Hun muziek is top. Dit is elk jaar onze vaste afspraak.”

(Lees verder onder de foto’s)

Charlotte en Paulien komen elk jaar steevast naar het Schlagerfestival. “Wie er op de affiche staat, maakt ons niet uit. Een feest is het altijd.”© Sven Dillen

Ook schoonzussen Anita en Irène waren in het thema van de avond: glitter en glamour.© Sven Dillen

Ode aan Nicole en Hugo

De show met een knaller starten, was weggelegd voor gastheer Kürt Rogiers. Als dragqueen pakte hij met This Is My Life de hele zaal in. “We hadden zin in een spectaculaire openingsact”, zegt Rogiers. “Ik word omringd door de crème de la crème van die wereld. Het stond niet op mijn bucketlist, maar ik vink het nu wel met veel plezier af.” De gouden confettikanonnen en het vuurwerk werden alvast in gang gestoken.

De Bilzense Lisa del Bo stond als enige Limburgse op het podium. “Ik vind het heerlijk dat ik niet ver moet rijden”, lacht ze. “Ik hou ook écht van Limburg, zelfs mijn outfit is van een Limburgse ontwerpster.” Samen met Luc Steeno bracht del Bo een ode aan Nicole en Hugo en hun Goeiemorgen Morgen. “Ik ben heel gecharmeerd dat ik dat mag doen. Ik heb ontzettend veel respect voor die mensen.” Nadien werd de zaal verder in vuur en vlam gezet door Die Schnappers (met Yves Segers en Matthias Lens), Sergio en Christoff. Met zijn Tijd Voor de Polonaise wist iedereen in de Trixxo Arena meteen hoe laat het was. Met een medley van Will Tura bracht Christoff ook een eerbetoon aan diens carrière.

Kürt Rogiers opende de avond als dragqueen.© Sven Dillen

© Sven Dillen

Geen hokjes

De titel van vreemde eend in de bijt is dit jaar weggelegd voor Stan Van Samang. Hij maakt zijn Schlagerfestival-debuut met hits als Scars, A Simple Life en Een Ster. “Ik ben zelf nog nooit naar een Schlagerfestival geweest, dus ik ben benieuwd”, lacht hij. “Ik hou niet zo van hokjes denken. Willy Sommers heeft Pukkelpop plat gespeeld. Dan kan er gerust ook een popartiest hier zijn ding doen.” En dat deed hij ook: tijdens zijn optreden sprong de zanger tussen het publiek en liep hij een heel nummer lang door de zaal.

Voor De Romeo’s was het dan weer thuiskomen. “Als ze ons niet meer zouden vragen, zouden we toch een beetje teleurgesteld zijn”, klinkt het bij het trio. Willy Sommers bracht tot slot de zon in het hart van elke bezoeker. Hij sloot de avond in schoonheid af. Want ja, tijdens het Schlagerfestival is het leven mooi.

Lisa del Bo bracht een ode aan Nicole en Hugo met ‘Goeiemorgen Morgen’.© Sven Dillen

Ook Sergio zorgde voor ambiance in de keet.© Sven Dillen

© Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER