© via REUTERS

REACTIES. Dodi Lukebakio glundert na twee assists, eerlijke analyse van bondscoach Tedesco: “Het kan nog beter”

De Rode Duivels zijn de kwalificaties voor het EK van volgend jaar in Duitsland gestart met een erg vlotte zege in Zweden. In de Friends Arena in Solna werd er in de eerste interland met Domenico Tedesco als bondscoach met 0-3 gewonnen, na een hattrick van Romelu Lukaku.

Vincent Van Genechten, Jurgen Geril

LEES OOK. Rode Duivels beginnen nieuw tijdperk onder bondscoach Tedesco met zege, dankzij ‘Dodilijke’ Lukebakio en Romelu Lukaku

Lukebakio: “Dit is nog maar het begin”

“Het gaat niet om wie Man van de Match is”, lachte Dodi Lukebakio. “Ik ben enorm blij dat we hier gewonnen hebben. Alles was nieuw, dus het was heel belangrijk om goed te starten. Dat hebben we ook gedaan, met twee assists van mij. Het kon dus niet veel beter. Waarom het nu wel lukte en vroeger niet? Ik zat goed in de wedstrijd vandaag en ik voelde me vrij. Ik heb ook veel vertrouwen gekregen van de trainer, voordien ook van Roberto Martinez, maar alles zat erin deze keer. Ik kreeg ook veel ballen. Ik ben op zich ook wel een andere speler. Hoe meer ik speel, hoe meer progressie ik kan maken. Dit is nog maar het begin, ik wil nog meer laten zien.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. ONS OORDEEL. België ontdekt enkele nieuwe combinaties bij Rode Duivels, voorin én achterin

Tedesco: “De winnaarsmentaliteit was er”

Domenico Tedesco won zijn eerste match als bondscoach, maar was eerlijk in zijn analyse.

“Ik ben tevreden met de ploeg, want geen enkele zege is makkelijk”, aldus de trainer. “We begonnen hier nerveus en verloren enkele ballen in situaties waarin dat niet zou mogen. Toch scoren we twee keer na twee goeie counters met uitstekende flankwisselingen. Na die 2-0 werd het weer minder en dat wil ik niet, maar het is een proces. We kunnen nog beter voetballen en het moet beter, maar al bij al ben ik tevreden. Meer in detail? Met Kevin op zijn eerste match als kapitein, met Jan Vertonghen die de defensie dirigeerde, met Dodi die toonde wat hij kon, maar ook met Romelu, Theate, Castagne, Carrasco, Trossard,… Met Courtois die ons redt bij 0-1, met Bakayoko die sterk is man tegen man. Vergeet ik nog spelers? (lacht)”

Faes: “Geen examen”

Wout Faes debuteerde in de basis bij de Rode Duivels en deed dat uitstekend in een viermansdefensie.

“Het was geen examen”, aldus Faes. “Iedereen wist duidelijk wat de opdrachten waren. De trainer had het in de theorie kort en bondig uitgelegd, maar we hebben ons kunnen aanpassen en heel goed verdedigd. De nul houden was belangrijk, maar het resultaat nog belangrijk. We speelden op verplaatsing bij een goeie ploeg. Dan is dit mooi. Nu ligt de focus al op de volgende wedstrijd.”

LEES OOK. COMMENTAAR. “Romelu Lukaku neemt de nieuwe Rode Duivels bij de hand”

Bakayoko: “Be brave”

“Ik probeerde gewoon mijn taak te doen”, aldus debutant Johan Bakayoko na z’n assist voor de 0-3. “Mensen die naar mijn wedstrijden kijken, weten wat ik kan en wat ik doe. Wat de bondscoach me meegaf voor mijn invalbeurt? Hij spreekt Engels dus hij zei: ‘Be brave’. Ik moest zonder angst spelen, maar wel met plezier en focus. Genieten van het moment dus.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS