De gemeenteraad bij de start van deze legislatuur. Intussen zijn er al enkele wissels gebeurd.© kma

Gemeente draait beslissing terug om geen beslissingen uit gemeenteraad meer in papieren gemeenteblad te laten verschijnen

Zandhoven -

In de veronderstelling dat niemand het nog las, besliste de gemeente Zandhoven om de korte beslissingen uit de gemeenteraad uit het gemeentelijk infoblad te halen, en de geïnteresseerde burgers naar de website door te verwijzen. Die beslissing stuitte op protest. De gemeente draait de beslissing nu terug en gaat de highlights uit de gemeenteraad in het gemeenteblad blijven publiceren.

“We dachten dat het de saaiste twee bladzijden uit het gemeenteblad waren”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Vandaar dat we de mensen wilden doorverwijzen naar onze gemeentesite, waar de verslagen van de gemeenteraadszitting vanaf de notulen zijn goedgekeurd uitvoerig te raadplegen zijn. Daar staat alles vollediger op dan in het gemeenteblad.”

De beslissing botste op protest bij inwoners die er toch aan hechten om bijvoorbeeld het stemgedrag van de verschillende partijen op agendapunten te kunnen nalezen. Ook raadslid Ward Belmans (Groen) was tegen het schrappen van de raadsverslagen uit het gedrukt gemeenteblad, omdat niet iedereen een computer heeft.

“We hebben nu beslist om de highlights uit de gemeenteraad toch nog in het gemeenteblad te publiceren”, vertelt burgemeester Van Hove. “Die schrapping kaderde trouwens in de voorbereiding van ons nieuw gemeenteblad, dat volledig in kleurendruk zal zijn en helemaal gerestyled wordt. We zullen dus nog de belangrijkste beslissingen afdrukken en voor de rest naar onze gemeentelijke website verwijzen. Op zich vinden wij het goed dat de burgers reageren. Het is net zoals bij onze afschaffing van de paardenwijding eind vorig jaar. Toen reageerden ook een hoop mensen. Met als gevolg dat wij nu volop in overleg zijn met een werkgroep om de Sint-Hubertusviering in november nieuw leven in te blazen, weliswaar volgens een andere formule, waarschijnlijk niet meer op de jumpingpiste aan De Populier, maar in het dorp. Maar er zullen dus opnieuw paarden en honden gezegend worden in Zandhoven dit najaar.” kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners