© BELGA

Mathieu van der Poel berust in nederlaag en lacht met gek moment van Wout van Aert: “Hij ging de badkamer met ons delen”

Geen eerste E3 Saxo Classic voor Mathieu van der Poel. De Nederlander moest in de sprint de duimen leggen tegen Wout van Aert. Maar: “Daar kan ik zeker mee leven”.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wout van Aert vloert Van der Poel en Pogacar in beklijvende clash tussen De Grote Drie in E3 Saxo Classic

“Ik voelde me vrij goed”, aldus Van der Poel. “Ik ben onderweg iets te gretig geweest, denk ik. Ik wilde er een lange en harde finale van maken, om mij volledig klaar te stomen voor volgende week. Dat is zeker gelukt. Ik voelde me goed op alle beklimmingen en heb een paar keer een mooie forcing kunnen voeren. In de sprint kwam ik te kort tegen Van Aert, jammer maar ik ben niet teleurgesteld. We gingen op iets meer dan 200 meter aan, vol wind in de rug. Het was dus eigenlijk niet zo’n lange sprint. Het beste was er echter af, maar liever nu dan volgende week (in de Ronde, red.).”

© BELGA

De drie tenoren, met ook nog Tadej Pogacar erbij, reden in sneltempo naar de finish. De Sloveen probeerde het nog twee keer, zonder succes. Onderweg werd er sowieso niet veel gesproken.

LEES OOK. “Ik moet just niks”: Wout van Aert sneert in camera naar criticasters en is blij met sprintzege in E3

“We verstaan elkaar intussen zonder woorden”, lachte Van der Poel. “Na de Tiegemberg hebben we wel even gelachen omdat Wout daar als een gek voor een premie ging. Wij waren daar niet van op de hoogte.” Dat ging om 6.000 euro aan badkamerspullen. “Hij ging de premie delen onder ons drie. En ik mag trouwens een jaar gratis tanken als ‘hero of the day’, dus dat zal misschien beter zijn. Dat alles is echter bijzaak. Ik ga met een goed gevoel naar huis.”

“Ik zag dat Mathieu en Tadej niks doorhadden, dus besloot ik hen niet in te lichten”, lachte Van Aert zelf over zijn sprintje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen