Nena Naegels deelt in haar atelier graag haar passie voor bloemen.© bar

Nena verspreidt haar passie in geuren en kleuren met bloemOdil: “Atelier genoemd naar mijn moemoe”

Boom -

Met fleurige creaties tovert Nena Naegels (38) sinds kort een glimlach op het gezicht van vele Bomenaren. Bij haar thuis in de Kerkhofstraat heeft ze een knus bloemenatelier, bloemOdil, opgestart. Op bestelling en bij speciale gelegenheden als Pasen, Valentijn of Kerstmis is het er een waar bloemenparadijs. Ze geeft ook workshops.

 “Ik ben altijd al zot geweest van bloemen”, steekt Nina van wal. “Al sinds mijn vijftiende ging ik als studentenjob en weekendwerk helpen in een bloemenzaak. Na mijn studies ging ik professioneel ook andere wegen uit maar toch was er altijd die roep naar de bloemen, mijn grote liefde. Ik werk nu halftijds bij een bloemenhandel waar ik standaardboeketten maak voor markten. Maar ik voelde dat ik daar onvoldoende mijn creatieve ei in kwijt kan. Intussen werd ik ook mama van twee zoontjes, van twee en drie, en soms is er wel wat nood aan ‘me time’. Die vind ik in de bloemen, daartussen kom ik tot rust.”

Aan de muur hangt een foto van moemoe Odil. Het logo van bloemOdil (links) is gebaseerd op de moemoe in haar jonge tijd.© rr

Zodoende werd bloemOdil geboren. “Genoemd naar mijn moemoe, Odil, die ook een groot bloemenliefhebber was. Haar tuin stond er vol van”, vertelt de bloemiste. “Zij was altijd mijn rots in de branding en grote voorbeeld.”

BloemOdil werd dan ook op haar verjaardag gelanceerd. “Het gaf mij die extra motivatie om die stap te zetten, want het idee broedde al zeker drie jaar in mijn hoofd.”

Met een klein hartje ging Nena van start, maar haar eerste ‘try out’ met Valentijn bleek al meteen een schot in de roos. “Tegen de middag was ik al uitverkocht”, glundert ze. Voor gelegenheden als deze zet ze haar atelier gedurende bepaalde dagen open.

Een van de creaties.© rr

“BloemOdil is geen winkel. Het meeste werk ik op bestelling. Via Instagram en Facebook post ik geregeld nieuwe creaties die mensen dan kunnen bestellen. Elk eerste weekend van de maand is er ook een ‘Odilleke van de maand’, een verrassingsboeket tegen 25 euro dat elke keer volgens het aanbod anders is. Dat valt goed in de smaak, want er zijn zelfs al klanten die een abonnement gevraagd hebben zodat ze elke maand zeker zijn van een nieuw boeket.”

“Daarnaast kunnen mensen hier terecht voor allerlei gelegenheden zoals een huwelijk of verjaardag, maar ook grafstukken. Bedoeling is een eigen ‘huisstijl’ te ontwikkelen, zodat mensen goed weten waarvoor ze bij bloemOdil terecht kunnen. Droogbloemen bijvoorbeeld zijn mijn ding niet. Pioenen des te meer, dat is mijn absolute favoriete bloem, ik ben al aan het aftellen tot ze er weer zijn.”

Tijdens een van de workshops.© rr

Daarnaast geeft ze ook workshops, voor mama’s zoals zij die nood hebben aan een zen-moment, een groep vriendinnen of waarom niet een vrijgezellenparty.

bloemOdil.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners