© EPA-EFE

Kinderen Pierenbos en Beuk & Noot krijgen via project Oog voor Lekkers op woensdagvoormiddag gratis gezond tussendoortje

Zoersel -

De gemeentelijke basisscholen Pierenbos en Beuk & Noot stapten dit schooljaar mee in het project Oog voor Lekkers.

Met dit project kunnen de scholen door middel van Vlaamse en Europese subsidies alle kleuters en lagereschoolkinderen op woensdagvoormiddag een gezond tussendoortje aanbieden. Dit kan een appel, peer, wortel of iets anders zijn, afhankelijk van het aanbod.

Het tussendoortje bij Beuk & Noot wordt namelijk wekelijks geleverd door Wim Groenten en Fruit uit Zoersel. De leverancier voor Pierenbos is de buurtwinkel Spar in Halle.

Het gemeentebestuur hoopt dat er volgend schooljaar nog meer scholen uit de gemeente in dit project stappen. Schepen voor Welzijn Katrien Schryvers (CD&V) stelde aan minister voor landbouw Jo Brouns (CD&V) een parlementaire vraag hoeveel scholen al een subsidie krijgen om via het projct ‘Oog voor Lekkers’ hun leerlingen wekelijks een gezond tussendoortje aan te bieden. Dit schooljaar schreven zich 1.319 scholen in. Dat zijn er zestig meer dan vorig schooljaar.

Vlaamse basisscholen (kleuter, lager en buitengewoon) en buitengewoon secundaire scholen krijgen een terugbetaling voor één portie groente/fruit per leerling per week en/of één tot maximaal drie porties melk per leerling per week. Dit voor een periode van tweemaal tien weken.

Het schoolprogramma Oog voor Lekkers wordt gefinancierd met Europese middelen en een Vlaamse cofinanciering vanuit het beleidsdomein Landbouw. Dit schooljaar wordt een budget voorzien van 3.155.091 euro.

De provincies Oost-Vlaanderen (333) en Antwerpen (315) tellen de meeste deelnemers. Bij de deelnemers van dit schooljaar bevinden zich 461 vestigingen van een school uit het buitengewoon onderwijs.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners