Het verhoogde kruispunt van de Eikenlaan en Tielenbaan in Lille is opnieuw open voor het verkeer.© Gemeente Lille

Aanleg verhoogd kruispunt aan Tielenbaan en Eikenlaan is afgerond

Lille -

Het kruispunt van de Tielenbaan met de Eikenlaan in Lille is sinds vrijdag opnieuw open voor het verkeer na de heraanleg ervan. De werkzaamheden aan het kruispunt van de Valvekenstraat met Kauwenberg zijn nog niet helemaal afgerond.

De gemeente Lille heeft het wegdek op de kruising van de Eikenlaan en de Tielenbaan in Lille aangepast met een verhoogd kruispunt. De werkzaamheden zijn voorbije krokusvakantie gestart en zijn vrijdag afgerond. Het verkeer moet daarom niet meer omrijden. Dat is voorlopig nog niet het geval aan het nieuwe verhoogde kruispunt van de Valvekenstraat en Kauwenberg in Lille. Daar bevinden de werkzaamheden zich volgens de gemeente in een laatste fase.

De aanleg van de verhoogde kruispunten vormen een onderdeel van het mobiliteitsplan van het gemeentebestuur en ook van het veiliger maken van de schoolroutes in Lille.

“Zowel de Tielenbaan als de Valvekenstraat zijn wegen waar verschillende straten op aansluiten, en waarvoor deze wegen de snelste route naar de gewestweg vormen”, zei Luc De Backer (Inzet), schepen van Mobiliteit in Lille. “Op beide kruispunten geldt ook een voorrang van rechts. Op deze manier willen we het verkeer afremmen en het doorgaand (sluip)verkeer ontmoedigen, om zo onze straten veiliger te maken.” (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille