Stadsbeiaardier Luc Dockx speelt op 22 april meezingers op de beiaard van de Sint-Katharinatoren.© Mia Uydens

Beleef Hoogstraten organiseert voor de eerste keer beiaardcantus

Hoogstraten -

Met Hoogstraten Feest pakt ondernemersvereniging Beleef Hoogstraten in het voorlaatste weekend van april uit met een nieuw driedaags evenement.

De avondmarkt in het centrum op vrijdag 21 april is de opener van Hoogstraten Feest. Die markt verloor de voorbije jaren wat aan belangstelling, maar Beleef Hoogstraten wil er in combinatie met enkele live-optredens verandering in brengen. De Hoogstraatse beiaardcantus op 22 april is een primeur. “Stadsbeiaardier Luc Dockx speelt die avond cantusliedjes op het klavier in de toren van de Sint-Katharinakerk”, klinkt het bij Beleef Hoogstraten. “Iedereen kan ze meezingen. De liedjes van de Spilzakken zijn zeker te horen. Op de planning staat ook het enige echte nieuwe Hoogstraatse volkslied gecomponeerd door Jef Martens en Luc Dockx. Iedereen is welkom op de parking van de IKO om mee te zingen.” Een ticket voor de cantus kost 20 euro.

De jaarlijkse braderij vindt plaats op zondag 23 april. De winkels zijn geopend en er is straatanimatie. Andere activiteiten zijn een boerenmarkt, de opening van het toeristisch seizoen en Erfgoeddag. De Laermolen is in werking en daar worden smoutebollen gebakken. (ram)

www.beleefhoogstraten.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners