Paul Colman, Lieve Smet en Jacques Braem van 11.11.11 Lokeren willen op deze plek een muurschildering organiseren.© ies

Koop eens een stukje muurschilderij: 11.11.11 zet crowdfunding op poten voor nieuwe street art

Lokeren -

Na het internationale succes van de eerste muurschilderij in de Heirbrugwijk in Lokeren heeft het 11.11.11-comité van Lokeren de smaak te pakken. Nog dit jaar wil het comité twee nieuwe grote projecten lanceren en daarom zet de vereniging een crowdfunding op poten.

Ivan Elegeert

“We hebben inderdaad twee concrete projecten voor ogen” ,vertellen Paul Colman, Lieve Smet en Jacques Braem van 11.11.11 Lokeren. “In oktober maakt de gelauwerde street artist Jolien De Waele uit Lokeren, ook gekend als Kitsune Jolene, een muurschildering in de Karrestraat in de wijk De Kop. Maar al eerder willen we een kunstwerk realiseren op de betonmuren van het viaduct waar het Spoorwegpad de N70 kruist. Hiervoor slaan we de handen in elkaar met buurtbewoners die de grondlaag zetten, de zesdejaars van de Boskesschool die de eerste schetsen maken. Kunstenaar Pieter Verbeke, ook gekend als Nekvel, vertaalt die ideeën in een artistieke ontwerp en zet de lijntekening op de betonmuren. De leerlingen schilderen dan de kleurvakken in en Nekvel werkt af tot een prachtig resultaat. Bedoeling is om die muurschildering op 3, 4 en 5 mei al te realiseren.”

Om de nodige centen te vinden wordt er van 24 maart tot 21 mei een crowdfunding georganiseerd om 3.000 euro in te zamelen. Elke Lokeraar krijgt de kans om een stukje kunstwerk aan te kopen via ‘aandelen’ van 10 euro en 30 euro. De crowdfunding wordt op 24 maart om 19.30 uur afgetrapt met een concert van de Lokerse muziekgroep Umami. Zij brengen een mengeling van folk en jazz. “Bovendien hebben zij de voorbije dagen een origineel lied Het Halfabet aangeleerd aan een groepje leerlingen van de Boskesschool die dat tijdens het concert ten gehore zal brengen”, zeggen de organisatoren. Tickets zijn nog steeds te koop voor 10 euro bij handelaars in de wijk De Kop en aan de zaal.

Meer info via deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners