Het park werd ontworpen door Jacques Wirtz.© joren de weerdt

Start van parkseizoen in privaat beeldenpark: bezoek Beeldentuin Hugo Voeten op eigen houtje of met gids

Geel -

In Beeldentuin Hugo Voeten in Geel gaat het parkseizoen weer van start. Elke woensdag, elke eerste zondag van de maand en elke zondag in juli en augustus kan je het park bezoeken. Dit kan op eigen houtje of met gids.

In de 15 hectare grote private beeldentuin ontdekken bezoekers er rondom de statige Villa Hazenhout een historisch kunstpark. De villa is een voormalige abdijschuur met een houten skelet uit 1717 die ooit tot de abdij van Tongerlo behoorde. In de late jaren zestig veranderde haar standplaats. Al wandelend kan je luisteren naar het boeiende verhaal tussen de voormalige en huidige locatie in landschapspark de Merode.

Honderden beelden

Het park werd ontworpen door Jacques Wirtz. Het geometrisch park bevat ook gezellige tuinkamers. In dit eigen ontwerp staan taxushagen en gazons centraal. Vervolgens valt de uitgestrektheid van een landschappelijke zone op. Dit modern park is doorspekt met strakke onregelmatige vijvers. Via een zone met veel struweel komen bezoekers weer in het eerste parkgedeelte terecht.

In deze groene setting staan honderden werken van tientallen kunstenaars opgesteld. Ze gaan een speciale dialoog met de natuur en het landschap aan. Ondernemer Hugo Voeten (1940–2017) gaf er zijn eigen toets aan. Het park toont werken van Novello Finotti, Pavel Koichev, Emil Popov, Joris Gaymans, Wim Delvoye, Krum Damianov, Panamarenko en vele anderen

Op sleeptouw

Vanaf heden kan je opnieuw elke woensdag, elke eerste zondag van de maand en elke zondag in juli en augustus genieten van een parkbezoek. Dit kan op eigen houtje of met gids. Ontdek via de ErfgoedApp bovendien interessante content om je bezoek ter plaatse nog boeiender te maken.

Gidsen nemen nieuwsgierigen ook graag mee op sleeptouw in Herentals en/of Geel. Ideaal dus voor families, clubs, teams,… Groepen kunnen hun bezoek omkaderen met lekkers, om na te genieten in een prachtig kader. Ook voor scholen en jongeren zijn er diverse pakketten op maat.(hhm)

info: 014-22.91.18, hello@collectionhugovoeten.com en www.collectionhugovoeten.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners