De Herentalsebaan hoe ze er vanmorgen bij lag.© rr

Herentalsebaan nog steeds een vettig boeltje door werken in de buurt

Deurne -

De Herentalsebaan ligt er smerig bij. Vooral op de voetpaden, waar het stof afkomstig van een nabijgelegen bouwwerf door de regen in een modderpoel(tje) is omgevormd. Enkele handelaars proberen de stoep al enkele dagen proper te maken, maar het blijkt onbegonnen werk.

LEES OOK. Buurt bezorgd over mogelijke PFAS-vervuiling in buurt brandweerkazerne, AG Vespa stelt gerust: “Dit is géén verontreinigde grond”

Het is géén verontreinigde rond. Met die boodschap probeerde AG Vespa, het vastgoedbedrijf van de stad Antwerpen, de buurt deze week gerust te stellen. Door de renovatie en uitbreiding van stedelijke basisschool De Octopus in de Waterbaan, werd de buurt onder een laag stof bedekt. De nabijheid van de brandweerkazerne, dat vanwege de mogelijk aanwezigheid van PFAS ,maakt dat het tot een no-regretzone behoort. Hoewel onderzoek uitwees dat de bouwwerf van de Waterbaan geen verontreinigde grond heeft, moeten er extra aandacht aan worden besteed.

De aannemer is op de vingers getikt door AG Vespa. Zo mag er enkel nog met afgedekte opleggers grond vervoerd worden, moeten de banden van de voertuigen worden gereinigd voor ze openbaar domein oprijden én moet de straat proper gemaakt worden indien nodig.

Dinsdag kwam er al een veegwagen langs, maar dat lijkt dus niet te volstaan. De Herentalsebaan, waar de Waterbaan een zijstraat van is, ligt nog vol stof, vooral op de voetpaden. “En na de regen krijg je modder”, zegt To Baaten, één van de handelaars met een modderpoel(tje) voor zijn deur. “Samen met andere mensen uit de straat vegen wij elke dat de stoep en nu spuiten we ze ook af met water. Maar het is dweilen met de kraan open. De veegwagen rijdt enkel op de rijbaan, niet op het trottoir. Dat is bijzonder onprettig voor winkeliers, bewoners want alles komt gewoon mee binnen.”

AG Vespa laat weten het te bespreken met de projectleiding.

Na de regenbui wordt het stof een vuil boeltje.© rr

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners