Na tv-documentaire over Elke Wevers: 21 nieuwe tips overgemaakt aan speurders© rr

Na tv-documentaire over Elke Wevers: 21 nieuwe tips overgemaakt aan speurders

Na de tv-documentaire over de vermiste Elke Wevers maakte de federale politie 21 tips met betrekking tot de verdwijning over aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg. De speurders onderzoeken nu of ze bruikbare info bevatten.

Phillip Pergens

Al meer dan twaalf jaar is de Limburgse Federale Gerechtelijke Politie (FGP) op zoek naar de vermiste Elke Wevers. De toen 32-jarige vrouw uit Neeroeteren verdween op 9 december 2010. Zo’n 12.250 uur aan speurwerk later is de vrouw nog altijd niet teruggevonden. Tal van sporen werden gevolgd, maar ze liepen allemaal dood. Om alsnog een doorbraak te forceren vooraleer het gerechtelijke onderzoek dreigt afgesloten te worden, werkten justitie en politie mee aan de documentaire Waar is Elke Wevers op Eén. De vierdelige truecrime-documentaire was begin deze maand op televisie te zien. Na elke aflevering volgde een bericht van de federale politie gericht aan iedereen die meer weet om deze informatie aan hen over te maken.

LEES OOK. Recht kijkend in de camera: zo grijpen betrokkenen laatste strohalm in zoektocht naar Elke Wevers

Elke Wevers zoals ze op het opsporingsbericht in 2010 stond afgebeeld.© ppn

Die oproep kreeg dus gehoor. “De federale politie heeft uiteindelijk 21 tips weerhouden”, zegt parketwoordvoerder Marijke Teunis. “Die werden intussen allemaal overgemaakt aan de politiemensen van de FGP Limburg die met het onderzoek belast zijn. De betrokken onderzoeksrechter staat in nauw overleg met de speurders en biedt hen ondersteuning waar nodig om het nodige recherchewerk te verrichten.”

LEES OOK. Ze verdween 12 jaar geleden, maar ook ‘onbekend’ Frans onderzoek naar Elke Wevers (32) levert niets op

Nieuwe levenslijn

Er zou onder andere informatie doorgespeeld zijn over plaatsaanduidingen, maar ook over personen. De vraag of de tips daadwerkelijk nieuwe inzichten bieden, kan momenteel nog niet beantwoord worden. De verwerking moet nog gebeuren. Het is niet ondenkbaar dat een aantal van de tips al eerder onderzocht werden. Andere tips zijn mogelijk niet relevant en zullen daardoor niet tot een onderzoek leiden.

Ook na de HBvL-podcastreeks Waar is Elke Wevers? kreeg het Limburgse parket verse informatie binnen. Sommige tips bleken voldoende concreet en werden ook onderzocht, maar betekenden geen doorbraak. Het is afwachten of de gouden tip er nu wel tussen zit, maar het onderzoek heeft in 2023 wel een nieuwe levenslijn gekregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER