Voetgangerstunnel enkele dagen gesloten voor werken

Antwerpen -

De Antwerpse Voetgangerstunnel is van maandag 27 tot en met donderdag 30 maart volledig afgesloten voor grote onderhoudswerken. Ook zaterdag 25 en zondag 26 maart en vrijdag 31 maart vinden er werken, maar dan blijft de tunnel wel open.

Sacha Van Wiele

Van maandag 27 tot en met donderdag 30 maart kan niemand via de Voetgangerstunnel de Schelde kruisen. Vijf aannemers voeren tegelijk grote onderhoudswerken uit op beide oevers en in de tunnelkoker.

Zo vervangt Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bijvoorbeeld onderdelen van de roltrappen, wordt verlichting vernieuwd, krijgen de deksels van de pompputten in het wegdek een extra versteviging en voert de aannemer van de lift optimalisaties door aan de stuurprogramma’s. Bijkomend vervangt hij op Linkeroever de hefkabels, alsook enkele onderdelen in beide liften. De schilderwerken die begin maart hadden moeten plaatsvinden, maar uitgesteld werden door incidenten met tunnelgebruikers, worden hervat.

AWV begint met voorbereidende kabelwerken voor een volledig nieuw camerabewakings- en omroepsysteem. De tunnel wordt uitgerust met moderne camera’s zodat de bewakingsdienst, die 24/7 aanwezig is, nog sneller kan ingrijpen indien nodig.

Met osmosewater wordt de tunnel dan grondig gereinigd. In plaats van detergenten te gebruiken, werkt de kuisploeg met dit zuivere, milieuvriendelijke water. Dergelijk water droogt op zonder strepen na te laten en het resultaat zou langer zichtbaar moeten blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen