Wisselend bewolkt met kans op lokaal onweer om het weekend te starten

Vrijdagnamiddag wordt het wisselvallig met buien, die vooral in de namiddag gepaard kunnen gaan met plaatselijk onweer. De maxima temperaturen schommelen tussen 11 en 14 graden. Een krachtige wind met rukwinden tot 70km/u zorgt voor een frissere gevoelstemperatuur. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig.

LSY

In het uiterste westen van het land wordt het vrijdagnamiddag al snel overwegend droog en later ook vrij zonnig. Landinwaarts blijft het wisselvallig met kans op een lokaal onweer. Er staat een stevige wind, tijdens een hevige bui kunnen lokaal hevigere rukwinden voorkomen. Vrijdagavond en -nacht blijft het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, die vooral in het zuiden en oosten van het land nog hevig kunnen zijn en eventueel nog met een donderslag gepaard gaan.

Zaterdag start als een natte dag, maar in de loop van de dag zijn er opklaringen. Toch worden in de loop van de namiddag alweer nieuwe buien verwacht. Het wordt niet warmer dan 14 graden en er staat een stevige wind.

Zondag wordt het betrokken met een groot deel van de dag regen. ‘s Avonds wordt het droog vanaf de Nederlandse grens. In Hoog­-België gaat de laatste regen over in smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. De wind is overwegend matig en waait eerst uit het zuidoosten, later tijdelijk veranderlijk en zwak, om ten slotte naar het noorden te draaien. Aan zee en ook in het zuiden wordt de wind krachtig.

De nieuwe werkweek start met afwisselend buien en brede opklaringen. In de Ardennen zijn dit buien van smeltende sneeuw of sneeuw, elders valt er regen en ook smeltende sneeuw of korrelhagel. De nacht van maandag op dinsdag gaat het vriezen. Dinsdag start droog maar tegen de avond kan er weer wat regen vallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER