Themabeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

DISCUSSIE. Begrijp jij dat sportsectoren verbod op gokreclame willen tegenhouden?

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft besloten om de gokreclame in ons land aan banden te leggen. Maar dat lokt negatieve reacties uit bij de Belgische profsporten. Zij zijn het er niet mee eens en stappen naar de rechtbank, want de gokreclame brengt miljoenen euro’s op.

red

LEES OOK. Belgische profsporten leggen zich niet neer bij verbod op gokreclame en stappen naar de rechtbank

Sinds de coronapandemie is het aantal gokverslaafden sterk toegenomen. De federale overheid wil die sterke stijging een halt toeroepen en vanaf de zomer stapsgewijs de gokreclame verbieden. Zo wordt vanaf 1 juli de meeste reclame van gokbedrijven verboden. Over twee jaar wordt de gokreclame ook verbannen in sportstadions en vanaf 2028 mag de reclame niet meer te zien zijn op shirts van professionele sportploegen.

LEES OOK. Sportsectoren vechten verbod op gokreclame aan, wij spraken ex-verslaafde: “Tijdens middagpauze zette ik honderden euro in op Egyptische voetbalwedstrijden”

Maar die maatregelen zijn niet naar de wens van de sportsectoren. Zij stappen nu samen naar de rechtbank omdat ze door de maatregel miljoenen euro’s dreigen te mislopen. Ter illustratie: uit de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 haalden de profclubs 76 miljoen euro op aan sponsoring die grotendeels kwam vanuit de gokindustrie.

Wat vind jij? Heb jij begrip voor de sportsectoren die een verbod op gokreclame willen tegenhouden?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER