Dorpsdag 2019, een zonnige feestelijke dag. Nadien ging het licht uit: corona.© Marc Wouters

Dorpsdag en Bierpruverfeesten samen op zondag 4 juni: Oproep aan handelaars en ambachtelijke bierbrouwers voor deelname

Ekeren -

De jaarlijkse Dorpsdag in juni en de Bierpruverfeesten in september vormen vanaf dit jaar één evenement op zondag 4 juni. De handelsvereniging Ekeren Winkeldorp trok na corona de stekker uit de Dorpsdag. Het districtsbestuur en het Dorpsdagcomité nemen de fakkel over.

De Bierpruverfeesten verhuizen naar zondag 4 juni.© mawo

“In Ekeren wordt graag gefeest. Het schrappen van de Dorpsdag zou dan ook bijzonder pijnlijk zijn. Daarom nemen wij het initiatief”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA), onder meer bevoegd voor feestelijkheden. “De organisatie ervan zet ons personeel, dat al de handen vol heeft, nog eens extra onder druk. De evenementenkalender in september zit eivol en vandaar dat het idee groeide om de Bierpruverfeesten samen te brengen met de Dorpsdag”, zegt Palinckx.

De Bierpruverfeesten, niet te verwarren met de carnavalsgroep de Bierpruvers, wordt volledig geïntegreerd in de Dorpsdag. “Brouwers die deelnemen krijgen daardoor wellicht ook bezoekers aan hun stand die normaal niet naar een afzonderlijke bierproeverij zouden komen”, zegt Palinckx.

Voor de grootste openlucht bierproeverij is de organisatie nog op zoek naar speciale ambachtelijke biertjes van lokale brouwers. Het district en het Dorpsdagcomité zijn ook nog op zoek naar handelaars en verenigingen om aan de dorpsdag deel te nemen. “Het moet een gezellige bijeenkomst worden van verenigingen, stedelijke diensten, scholen, handelaars en brouwers”, zegt Palinckx. Het evenement wordt onder meer opgeluisterd door het Harmonieorkest Labore et Constantia, de Bigband Sint-Cecilia en een coverband.  (mawo)

www.ekeren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners