Het was schitterend weer op de Roefeldag in het Gemeentepark in 2019© Elke Lamens

Zes- tot twaalfjarigen palmen Gemeentepark opnieuw in met Roefeldag op 15 april

Brecht -

Op zaterdag 15 april mogen alle zes- tot twaalfjarigen uit Brecht opnieuw komen Roefelen in het Gemeentepark. De Jeugdraad neemt na coronastilte de draad van de Roefeldag weer op. De inschrijfdatum is met een week verlengd, tot 7 april.

Op dit moment mag de Jeugdraad al negentig kindjes entertainen op zaterdag 15 april. “Dat is een mooi aantal, maar we zitten nog niet aan het niveau van de laatste editie. Op 15 april vindt ook het Vormsel plaats in Brecht en dat speelt natuurlijk ook wel een rol. Toch hebben we de inschrijvingsdatum met een week verlengd, zodat ouders nog wat langer de kans krijgen om hun kindjes in te schrijven”, legt Jasper Tengrootenhuysen van de Jeugdraad uit.

Dit is al de tweede comeback van de Roefeldag. In 2018 was het zeven jaar geleden dat dit kinderfeest nog eens plaatsvond in Brecht. In 2020 stak corona er een stokje voor, maar dit jaar kan het opnieuw en worden alle zes- tot twaalfjarige inwonertjes vanaf 13u verwacht in het Gemeentepark.

Veel volk op de Roefeldag in 2019 in het Gemeentepark in Brecht.© Elke Lamens

Sprookjes en escape room

“We werkten zes spelen rond het thema ‘sprookjes’ uit. Opzet is dat ze een parcours volgen om de spelletjes te spelen, telkens rond een ander sprookje. Om te weten hoe deze allemaal aflopen en aan elkaar gelinkt zijn, moeten de kinderen opdrachten uitvoeren in een escape room”, verklapt hij al een beetje. Verder kunnen de kinderen zich uitleven op springkastelen, is er een kinderdisco en zo meer.

Vanuit de deelgemeenten Sint-Lenaarts en Sint-Job legt de gemeente een bus in om de kinderen naar het Gemeentepark in Brecht te brengen. Informatie over de uren en haltes worden gemaild na inschrijving.

Inschrijven kan nog tot 7 april online en kost 4 euro. Daarin zitten een vieruurtje en drankje, en een aandenken inbegrepen. (ella)

jeugdraadbrecht@gmail.com en Inschrijving Roefeldag 2023 (google.com)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners