Lille pakt zondag uit met de Nerdland Safari fietsroute, een fietstocht langs groene plekken in de gemeente.© Bart Van den Langenbergh

Nerdland Safari-fietsroute geeft aftrap van Lils ‘Jaar van de Fiets’: “Onze gemeente is populair bij fietstoeristen”

Lille -

De gemeente Lille geeft op zondag 26 maart het startschot van haar eigen ‘Jaar van de Fiets’. Fietsers kunnen zondag deelnemen aan de Nerdland Safari-fietsroute. De fietsroute neemt de deelnemers mee op een ontdekkingstocht langs tien fascinerende groene plekken in Wechelderzande, Gierle en Poederlee.

Bart Van den Langenbergh

Het lokaal bestuur van Lille heeft zich voorgenomen om de fiets nog het hele jaar in de kijker te zetten. De Nerdland Safari-fietsroute geeft zondag de aftrap van dit initiatief.

“Lille is een echte fietsgemeente en niet alleen door onze veldritkampioenen. Ook als bestemming voor fietstoeristen is onze gemeente populair”, zegt Luc De Backer (Inzet), schepen van Toerisme in Lille. “Zowel wielrenners, mountainbikers als klassieke fietstoeristen vinden de weg naar onze vier dorpen. We hebben heel wat te bieden voor fietsers. Dat willen we dit jaar nog meer in de kijker plaatsen. Naast deze Nerdland Safari is er bijvoorbeeld ook Op Toer met de Boer, een educatieve fietstocht voor kinderen. Tijdens het ‘Jaar van de Fiets’ willen we onze inwoners ook aanzetten om vaker de fiets te gebruiken. Deze week onthulden we al onze 10.000 stappenbordjes met wijzers naar belangrijke plekken in onze vier dorpen. Deze borden bevatten telkens het aantal stappen, maar ook het aantal minuten fietsen naar die locatie. Voor evenementen lenen we fietsnadars uit, zodat bezoekers vlak bij hun fiets kunnen parkeren.”

Videofragmenten

Fietsers voor de Nerdland Safari-fietsroute zijn zondag om 10u welkom aan het Hof d’Intere in Wechelderzande. Inschrijven voor de fietsroute van twintig kilometer is niet nodig. De fietsers vertrekken samen, maar iedereen kan zelfstandig de route afleggen en onderweg QR-codes inscannen.

Lieven Scheire en entomoloog Peter Berx kruipen in de rol van persoonlijke safarigidsen en nemen de fietsers mee op expeditie. Via videofragmenten zetten ze het natuurschoon in de gemeente Lille letterlijk op de kaart.

De safari is ook een permanente route die gezinnen op eender welk moment kunnen afleggen.

Lieven Scheire en entomoloog Peter Berx kruipen in de rol van persoonlijke safarigidsen.© RR

genietvanlille.be/nerdlandsafari

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille