De leerlingen maakten zelf een toneelstuk over het Latijnse verhaal.© Scheppersinstituut Mechelen

Leerlingen Scheppers brengen verhaal van Trojaanse held Aeneas tijdens toneelvoorstelling

Mechelen -

De leerlingen van het vijfde jaar Latijn van het Scheppersinstituut in Mechelen voerden donderdagavond een uniek toneelstuk op. Nadat ze van hun leerkracht de opdracht kregen om creatief aan de slag te gaan met Vergilius‘ Aeneïs, boksten ze met de hele klas een toneelstuk in elkaar.

De leerlingen Latijn van het Scheppersinstituut krijgen geregeld de opdracht om creatief aan de slag te gaan met bepaalde verhalen of figuren uit de geschiedenis. Zo kregen de scholieren van het vijfde jaar de opdracht om aan de slag te gaan met Aeneïs van Vergilius. Dit epos wordt volgens leerkracht Steven Berrens als een van de belangrijkste meesterwerken uit de Latijnse literatuur beschouwd. Het gaat over held Aeneas, die Troje ontvluchtte om een nieuw vaderland te stichten.

“Om deze antieke verhalenschat opnieuw tot leven te wekken, kozen de leerlingen ervoor om met de hele klas een toneelstuk in elkaar te steken”, zegt Berrens trots. “Ze waren erg ambitieus. Ze schreven zelf een script, bouwden het decor, regisseerden het stuk en verzorgden zelf meer dan dertig rollen. Ze stonden ook in voor de promotie en de praktische organisatie van de voorstelling, die donderdagavond werd opgevoerd in de feestzaal van de school.”

Het toneelstuk werd donderdag opgevoerd in de feestzaal van de school.© Scheppersinstituut Mechelen

(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners