© rr

Celstraf met uitstel voor dronken man die vriendin en haar ex-vriend te lijf gaat

Mechelen -

Een 40-jarige Mechelaar is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf voor ernstig intrafamiliaal geweld. Hij had zijn vriendin meermaals geslagen. Het geweld gebeurde telkens als de man onder invloed van alcohol was. Een verslaving waarvoor de man intussen in behandeling is.

De politie kwam in de zomer van 2021 tussenbeide bij het koppel. De vrouw mocht de slaapkamer niet verlaten van haar vriend. Daarbij zou N.R. ook geweld gebruikt hebben. “De vrouw verklaarde tijdens haar verhoor aan de politie dat ze een week eerder al een duw had gekregen, waardoor ze over het bed was gevallen en tegen het nachtkastje was terechtgekomen”, zei de openbare aanklager.

“En in mei van vorig jaar werd de politie opnieuw opgeroepen voor problemen. N.R. was dronken aan de woning van de vrouw verschenen. De politie pakte de man op en sloot hem ter ontnuchtering op in de cel. Toen hij ’s morgens weer werd vrijgelaten, begaf hij zich opnieuw naar de woning van zijn vriendin. Toen hij merkte dat de ex van zijn vriendin ook aanwezig was – die man zou door de vrouw zijn gebeld omdat ze zich niet veilig voelde – ging N.R. het lint. De ex-vriend kreeg klappen en hij gooide ook een glas in de richting van de vrouw. Daarnaast wreef hij ook een stuk pizza uit in haar gezicht.”

De rode draad in het leven van N.R. was het alcoholgebruik van de man. Ondertussen volgde hij wel een begeleiding om zijn alcoholverslaving aan te pakken. “Het leven is nog zo mooi als je nuchter bent”, zei hij tegen de rechter om duidelijk te maken dat de begeleiding gunstig was verlopen. De rechter veroordeelde de man uiteindelijk tot zes maanden celstraf met uitstel. Wel moet N.R. enkele voorwaarden naleven, zoals het verder aanpakken van zijn alcoholproblematiek. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen