© Theo Derkinderen

Man slaat 2-jarig dochtertje omdat ze blijft wenen: acht maanden cel

Bornem -

Een 50-jarige man uit Bornem is veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf omdat hij zijn dochtertje van amper twee jaar oud had geslagen. Hij was door het lint gegaan omdat het kind huilde en hij niet kon slapen. De man moet zich wel aan enkele strenge voorwaarden houden, anders hangt er alsnog een effectieve celstraf boven zijn hoofd.

Theo Derkinderen

Eind juni van vorig jaar belde een vrouw uit Bornem naar de politie met de melding dat haar partner hun 2-jarige dochtertje had geslagen. “De politie kwam ter plaatse en ondervroeg meneer. Die ontkende eerst nog, maar zijn partner had met haar gsm gefilmd hoe hij de peuter sloeg. Daarop verklaarde hij dat hij moe was en het niet meer aankon dat zijn dochtertje niet sliep en bleef huilen. Hij heeft haar meermaals geslagen. Dat gaf hij tijdens zijn verhoor toe”, vertelde de openbare aanklager.

Uiteindelijk werd beslist om S.D. onder meer een huisverbod op te leggen. Tegen de politie verklaarde de man dat het slaan van je kind is toegelaten in Senegal. “Maar hier is dat niet toegelaten. Dit waren ongenadig harde slagen aan een weerloos kind van amper 2 jaar. Dat kan totaal niet door de beugel.”

S.D. erkende in de fout te zijn gegaan. “Na het zien van de beelden was hij zelf enorm onder de indruk. Maar ondertussen is hij wel gunstig geëvolueerd en wordt hij ook begeleid”, reageerde advocate Silke Hielegems.

De rechter had oren naar het pleidooi van de advocate en legde S.D. acht maanden cel op. Die straf is met probatie-uitstel. Dat betekent dat de Bornemnaar niet naar de gevangenis moet, maar wel strikte voorwaarden moet naleven. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen