Hilde wordt letterlijk op handen gedragen door drie van haar dochters. Uiterst links staan trouwe ‘leerlingen’ Irma en Leona. Vooraan op de foto zaakvoerder Jean-Pierre Rits.© Ward Bosmans

Fitnesscentrum zet coach Hilde (65) in de bloemetjes voor carrière van veertig jaar: “Ik doe dit zó graag”

Mechelen -

Bij fitnesscentrum Go-Fit in het stadion van KV Mechelen werd donderdagavond Hilde De Bruyn (65) in de bloemetjes gezet voor haar veertigjarige carrière als fitnesscoach. Een job die ze tot op de dag van vandaag nog steeds met veel passie beoefent. “Stoppen? Zolang ik er plezier aan beleef en mijn gezondheid het toelaat, blijf ik doorgaan”, zegt ze.

Ward Bosmans

Op de tonen van Beat It van Michael Jackson werken vijftien dames zich in het zweet tijdens een les step aerobic. Niets doet vermoeden dat de lesgeefster al ruim de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft. Met veel enthousiasme doet Hilde alle oefeningen mee terwijl ze haar leerlingen aanvuurt. Sommigen van hen volgen al bijna veertig jaar les bij Hilde. Leona De Wachter (63) en Irma Peeters (69) volgen al sinds 1994 les bij Hilde. “Hilde is fantastisch. Alle weken is de les anders en ze begeleidt zowel de nieuwelingen als de gevorderden. Ik hoop dat ze nog lang voortdoet. Wij willen bij niemand anders les volgen. Hilde had ooit haar voet eens gebroken en toen was er een vervangster, maar dat vonden wij twee keer niks. Hilde kan je echt oppeppen. Niemand kan aan haar tippen.”

Jean-Pierre Rits is de zaakvoerder van Go-Fit in Mechelen en kent Hilde al zijn hele leven. “We woonden als kind allebei op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Later hadden we allebei een eigen fitnesscentrum. Sinds oktober 2017 geeft Hilde bij ons les. Dat gaat van pilates over muscle mix tot aerobic. Ze bereidt nog steeds even enthousiast haar lessen voor. Hilde komt uit een heel sportieve familie. Ze heeft acht kinderen van wie er enkelen uitblonken op internationaal niveau in atletiek en aerobic.”

Hilde werd in 1995 en 1996 verkozen tot beste fitnesscoach van België en Nederland© Ward Bosmans

“Veertig jaar geleden, na de geboorte van een van mijn dochters ben ik begonnen met les te geven. Mijn jongste dochter Silke is zelfs wereld- en Europees kampioen aerobic geworden. Zelf heb ik ook atletiek gedaan. Lopen doe ik nog steeds en ik rij ook met de koersfiets”, zegt Hilde. Ze is niet zomaar de eerste de beste lesgeefster. In 1995 werd ze door de Vlaamse federatie verkozen tot beste fitnessinstructeur van heel Vlaanderen. In 1996 won ze diezelfde titel in Nederland. “Wat mij drijft om voort te doen? Gewoon, ik doe dit zo graag. Nog altijd met evenveel passie. Fysiek lukt het ook nog altijd heel goed. Momenteel geef ik maar zeven uur les per week, maar vroeger was dat soms tot dertig uur. Ik woon momenteel in Bierbeek en dat betekent dat ik meer dan een uur onderweg ben naar hier. Daar zit ik niets mee in, ik doe dat voor al die mensen die al bijna veertig jaar mijn lessen volgen. Ik blijf doorgaan, maar er zijn twee voorwaarden: mijn gezondheid moet het toelaten en ik moet het graag blijven doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER fitness