Vel belangstelling voor het infomoment.© Jan Brys

Buurtbewoners Maria-ter-Heide blijven met veel vragen zitten over komende werken

Brasschaat -

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaf tijdens een infomoment tekst en uitleg bij de ingrijpende wegenwerken die vanaf 3 april plaatsvinden aan het kruispunt Bredabaan-Essensteenweg-Sint-Jobsesteenweg in Maria-ter-Heide. Veel van de 80 aanwezige buurtbewoners bleven met heel wat vragen zitten en toonden ook hun ongenoegen.

“Hoe geraak ik op mijn werk? Moet ik een half jaar vakantie nemen? Ik zie door de bomen het bos niet meer”. Het zijn maar enkele van de opmerkingen die de mensen van het Agentschap te horen kregen.

Wel is duidelijk dat de werkzaamheden op 3 april beginnen. Die datum is niet zomaar gekozen. Het Agentschap wil dat de opstartfase in de paasvakantie valt. Van 3 april tot einde mei is er op de Bredabaan alleen verkeer mogelijk richting Brasschaat. De Brechtsebaan wordt afgesloten om het sluipverkeer tegen te gaan. Tijdens de maand juni is de Bredabaan weer open in beide richtingen, maar dan wordt de Essensteenweg volledig afgesloten voor het autoverkeer. Van 3 april tot einde mei worden er alleen nutswerken uitgevoerd.

De werken aan het kruispunt.© Agentschap Wegen en Verkeer

Dan volgt een pauze. Tijdens de maand juli wordt er niet gewerkt en zijn er dus geen omleidingen. Van begin augustus tot eind oktober volgt dan de eigenlijke heraanleg. In die periode is de Essensteenweg afgesloten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer legde er de nadruk op dat men gedurende de werken de zone best kan vermijden. “Als je van het zuiden naar het noorden moet, neem dan de E19. Er worden heel wat maatregelen genomen om het plaatselijke sluipverkeer tegen te gaan. Er zijn verschillende scholen in de directe omgeving en het moet daar veilig blijven”

Een oplossing zou kunnen zijn dat Defensie de toelating geeft om langs het vliegveld richting Essensteenweg te rijden. “Maar die toestemming is er alleen voor de hulpdiensten. Om te vermijden dat de Durentijdlei in Maria-ter-Heide te druk gaat worden, nemen we daar maatregelen. Er zal ook gehandhaafd worden”, voegde Brasschaats schepen voor mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA) er nog aan toe.

Het doel van de hernaaleg is het kruipunt veiliger maken door de afslagstroken te verlengen. Er komt een knip in de Bierwertslei en de Nieuwpoortlei zodat die worden afgesloten van het kruispunt. Voor fietsen en voetgangers blijft er wel een doorgang. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners