Herman Janssens bij zijn werk.© Jan Brys

Herman Janssens brengt een vleugje Provence naar de Sint-Jozefkapel

Brasschaat/Ekeren -

Herman Janssens uit Ekeren stelt nog tot zondag 26 maart tentoon in de Brasschaatse Sint-Jozefkapel. De schilder woont nu twee en een half jaar in de Provence en geeft er workshops aan Vlamingen. De man is verliefd geworden op de zuiderse zon en toont dat ook in zijn werk.

“Ik woon vlakbij de Mont Ventoux, in Vaison-la-Romaine. Tijdens de coronaperiode besloot ik het roer volledig om te gooien. Ik gaf toen al workshops in de Provence, maar ik wilde er permanent blijven. Schilderen deed ik al vele jaren, maar nu leef ik er ook helemaal van. Als tiener droomde ik er al van om kunstenaar te worden. Ik ben erg in die droom blijven geloven.”

Herman bij een reeks schilderijen van de Mont Ventoux.© Jan Brys

Paul Cezanne is het grote voorbeeld voor Herman Janssens. “Ik heb talloze schilderijen gemaakt van de Mont Ventoux. Die ziet er trouwens iedere dag anders uit. Ik schilder graag buiten, in de natuur. Daar ziek ik verder, ruik ik meer en voel ik de zon. Mijn werk is dan ook zeer kleurrijk, impressionistisch-expressionistisch.”

De tentoonstelling is te bezichtigen op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart telkens van 10u tot 16u. Herman is permanent aanwezig om tekst en uitleg te geven bij zijn werk.(jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners