De iftar waar iedereen welkom is: “Een periode van solidariteit en vriendschap”

Antwerpen -

Nu de eerste dag van de ramadan erop zit werd op verschillende plaatsen in Antwerpen een iftar gehouden. De Federatie van Actieve Verenigingen Fedactio deed dat in het Hilton op de Groenplaats en had ook leden van de lgbtqia+-gemeenschap uitgenodigd.

pvdp

LEES OOK. Organisatoren afgelaste ‘Queer Iftar’: “Wij vragen niet eens respect, gewoon het recht om te mogen bestaan”

De uitnodiging van de overwegend Turkse organisatie Fedactio volgde eerder op de week nadat bleek dat een queer iftar in De Roma later deze maand werd afgelast. Daartoe werd besloten toen de organisatie vanuit een aantal hoeken bedreigd werd.

De voorzitter van Fedactio Ibrahim Anaz herhaalde zijn oproep donderdag opnieuw. “Deze periode is er één van solidariteit, eenheid en vriendschap. Daarin maken we geen onderscheid tussen religie, afkomst of geaardheid. Degene die naast u zit kan zomaar uw vriend worden”, zei de voorzitter.

LEES OOK. Is dat wel goed voor je lichaam, zo’n ramadan? “Ideaal moment om gezonder te gaan leven”

Meer woorden werden er aan de heisa van begin deze week niet besteed. Er werd uiteraard evenmin gekeken naar de achtergrond van de gasten die op de iftar aanwezig waren. Op de avond waren ook mensen van andere grote godsdiensten aanwezig.

Net zoals minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ook zij had eerder deze week mensen van de lgbtqia+-gemeenschap uitgenodigd om naar het Hilton te komen. In een korte speech wees zij, net zoals Ibrahim Anaz, op de vasten als moment bij uitstek om elkaar de hand te reiken en samen te zijn.

LEES OOK. Waar houden jongeren zich mee bezig tijdens de ramadan? En aan welke vragen ergeren ze zich het meeste?

Ook minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden was aanwezig.© Joris Herregods

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners