Essen wil ook zo veel mogelijk tegels wippen voor 31 oktober.© rr

Essen aast op titel Vlaams Kampioen Tegelwippen en wipt alvast eerste tegels op Sint-Jansplein

Essen -

Essen neemt deel aan het Vlaams kampioenschap Tegelwippen. De gemeente heeft daarbij de hulp van de Essenaren nodig, en geeft het goede voorbeeld. Binnenkort wipt Essen zo’n twintig vierkante meter tegels op het Sint-Jansplein.

Nog tot en met 31 oktober loopt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Steden en gemeenten breken in die periode zoveel mogelijk tegels uit en vervangen ze door groen. Het eerste wapenfeit van Essen is gepland op het Sint-Jansplein. “Op de plaats waar vroeger de bovengrondse glascontainer stond, breken we binnenkort zo’n twintig vierkante meter tegels op”, meldt schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers (Vooruit).

“Inwoners kunnen meehelpen om van Essen de beste tegelwipper van Vlaanderen te maken. Vervang onnodige verharding door bloemen, bomen en geveltuintjes. Zo maken we samen Essen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor nuttige insecten en koeler op warme dagen. Minder verharding zorgt bovendien voor minder kans op overstromingen. Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin.”

Duurzaamheidspremie

Ontharden loont niet alleen voor de fauna en flora, maar ook voor je portemonnee. De gemeente geeft zelfs een premie voor het ontharden en vergroenen van tuinen. “Wie een stukje onthardt en vervangt door planten, struiken, hagen of bomen, kan een subsidie krijgen van 15 euro per vierkante meter”, benadrukt de schepen.

 (ella)

www.essen.be/duurzaam en Meedoen - VK Tegelwippen (vk-tegelwippen.be)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners