© Peter Hilz

Belg komt aan het hoofd van Duitse moedermaatschappij van Inno

De Belg Olivier van den Bossche komt opnieuw aan het hoofd van Galeria Karstadt Kaufhof, de moedermaatschappij van Inno in België. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd in Duitse media. De Duitse warenhuisgroep verkeert in financiële problemen en is van plan om tientallen winkels te sluiten.

Bron: Belga

Van den Bossche zal “na afloop van de huidige insolventieprocedure” aan het roer komen, schrijft de krant Die Zeit donderdag. Dat is waarschijnlijk begin mei. De Belg was een tiental jaar geleden, van 2014 tot 2017, ook al eens chef bij Kaufhof. Nadien werkte hij voor de cosmeticagroep Rituals.

Huidig topman Miguel Müllenbach verlaat de warenhuisgroep na drie jaar en gaat aan de slag bij moedermaatschappij Signa Retail. Hij krijgt ook een zitje in de raad van bestuur van Galeria.

“Als directeur verkoop van Galeria en vroegere Kaufhof-CEO is Olivier van den Bossche de aangewezen persoon voor een nieuwe start”, citeert Die Zeit voorzitter Wolfram Keil.

Galeria Karstadt Kaufhof opereert sinds oktober onder bescherming tegen zijn schuldeisers, voor de tweede keer in drie jaar tijd. De groep kondigde een tweetal weken geleden aan dat hij 52 van de 129 warenhuizen in Duitsland wil sluiten, waardoor zo’n 5.000 banen zouden verdwijnen. Inno is niet betrokken bij die sanering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER