De twee bejaarden werden pas weken na hun dood gevonden in hun appartement in de Luitenant Van Eepoelstraat in Beveren.© Pieter Van Hecke

Gemeente organiseert “waardig afscheid” voor bejaarden die eenzaam stierven, maar wat houdt dat precies in?

Beveren -

Het vereenzaamde bejaarde koppel dat maandag dood werd aangetroffen in een appartement in Beveren, zal zaterdag begraven worden. “De gemeente zal instaan voor een waardig en sereen afscheid”, vertelt schepen Dirk Van Esbroeck (CD&V).

Pieter Van Hecke

Maandag werden de lichamen van de 70-jarige J.S., een voormalig schipper uit Engeland, en de 79-jarige L.V. per toeval ontdekt toen hun geparkeerde wagen wegenwerken hinderde. Het koppel lag al wekenlang dood in het appartement in de Luitenant Van Eepoelstraat in Beveren. Het koppel leefde eenzaam en teruggetrokken. “De man liet niemand toe in huis. Hij weigerde ook steevast alle hulp”, zegt een buurtbewoonster. “Ik weet dat hij vroeger schipper was en de zorgen voor zijn zwaar zieke vrouw op zich nam.”

De zoektocht naar nabestaanden verloopt moeizaam en heeft nog geen vruchten afgeworpen. “We hebben nog altijd geen familie kunnen traceren”, vertelt de schepen. “In zo’n situatie neemt de gemeente de taak op zich om een waardig afscheid te voorzien. Dat is niet uitzonderlijk, maar de omstandigheden zijn dat deze keer wel”, gaat hij verder.

“Er zal wel een serene plechtigheid gehouden worden waarbij de begrafenisondernemer het woord zal nemen. Er is geen kerkdienst want we weten niet wat de wensen waren van de overledenen. De gezinsraad zorgt bovendien dat er zeker aanwezigen zijn, zodat de twee niet zo eenzaam begraven worden als ze gestorven zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners