© ies

Sportcentrum en fitnessclub slaan de handen in elkaar: “Hier vind je geen patsers maar mensen die gezond en fit willen blijven”

Lokeren -

In de gebouwen van het Grupo bedrijvencentrum aan de Gentsesteenweg in Lokeren kan je sinds enkele weken ook fitnessen of revalideren na een operatie of kwetsuur. Total Performance Partners (TOPP) en Trigger X fitness sloegen daarvoor de handen in elkaar.

Ivan Elegeert

TOPP is het project van voormalig topvoetballer Jan Van Damme, die na zijn voetballoopbaan 9 jaar hoofdkinesist was van Club Brugge en sinds drie jaar dezelfde functie uitoefent bij Antwerp, en zijn collega’s Dominique De Meyer en Nick Reunbroeck. “We zijn drie jaar geleden met ons centrum gestart in een gebouw een de Klipsenstraat”, vertelt Jan Van Damme. “Maar die locatie bleek te klein. Toen Dieter Van Dooren van Trigger X ons aanbood om de handen in elkaar te slaan, zagen we meteen de meerwaarde.”

Dieter Van Dooren zit zelf al bijna een kwarteeuw in de fitnesswereld. Hij is begonnen in sportcentrum De Dam, was nadien werkzaam als verkoper van fitnesstoestellen Matrix en was nadien ook nog uitbater van Sportcentrum De Schreef in Aalst en sportcentrum Trigger X in Berchem. “Een kleine vijf jaar geleden ben ik teruggekeerd naar Lokeren waar ik Fit and Flex ben opgestart. Maar daar was de ruimte snel te klein. Zo ben ik net voor corona naar deze locatie aan de Gentsesteenweg gekomen waar we een kleine 900 vierkante meter in gebruik konden nemen.”

Multidisciplinair

Naast de fitnessruimte heeft TOPP ook zo’n 600 vierkante meter in gebruik. “Het grootste deel gaat naar de revalidatie- en oefenzaal. Maar we hebben ook kabinetten waar een persoonlijk gesprek of een persoonlijke verzorging mogelijk is”,vertelt . Zijn centrum beperkt zich trouwens niet enkel tot kinesitherapie. “Wij zijn een multidisciplinaire praktijk. We hebben een eigen sportarts, we hebben osteopaten, een mental coach, een podoloog en mensen die sporters begeleiden met trainingsschema’s. We bieden ook personal training aan.”

De twee centra delen niet alleen hetzelfde gebouw, ze werken ook samen. “Mensen die hier komen fitnessen maar die last hebben van een blessure verwijzen we door. Anderzijds kunnen mensen die hun revalidatie bij de kinesist afgerond hebben bij ons terecht om hun conditie verder te onderhouden”, vult Van Dooren aan. “Wij mikken dus niet op patsers die hier graag hun spierbundels komen showen. Hier zijn alle mensen welkom die op een gezonde manier en met een persoonlijke begeleiding hun gezondheid op peil willen houden. Elk op zijn of haar niveau.”

Meer info op deze en deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners