© Tommy Maes

Gasexplosie vernielt deel loods en veranda van cateringbedrijf ’t Hoekske

Balen -

Bij cateringbedrijf ’t Hoekske in de Heibloemstraat in Balen heeft een gasexplosie veel schade aangericht. Zo is een deel van de opslagloods ingezakt en ook de gevel van een veranda is door de drukgolf vernield. Er raakte niemand gewond bij het incident.

De explosie deed zich donderdagnamiddag rond 15u voor in het voorste deel van het magazijn van cateringbedrijf ’t Hoekske in de Heibloemstraat in het Balense gehucht Rosselaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in de uitbating en verhuur van eetkramen voor evenementen en feesten. Op het moment van de ontploffing was er niemand in de loods aanwezig. Er waren wel medewerkers in de onmiddellijke omgeving van de loods, maar die bleven ongedeerd.

“De explosie is het gevolg van een gasophoping in de kelder van het magazijn, vermoedelijk door een lek in een van de gasflessen die daar waren opgeslagen”, zegt Filip Kenis van Brandweerzone Kempen.

Filip Kenis van Brandweerzone Kempen.© Tommy Maes

“We weten niet precies wat voor de ontsteking heeft gezorgd, want op dat moment was er niemand aanwezig op de plaats. Er is ook niemand gewond geraakt bij de explosie.”

De schade is aanzienlijk. “Het voorste deel van de loods is vernield”, zegt Kenis. “In dat gedeelte stond materiaal opgeslagen dat lange tijd niet werd gebruikt en er was ook een keuken die zware schade heeft opgelopen. Daarnaast is er veel schade aan de veranda tegenover de loods. De stabiliteit van de woning van de woning komt volgens onze eerste waarnemingen niet in het gedrang, maar de verzekering laat dat verder controleren door een stabiliteitsexpert. Momenteel voeren we nog metingen naar gas uit om te voorkomen dat overgebleven gas verder gevaar oplevert. Ook de woning van de buren heeft door de drukgolf schade aan de ramen opgelopen.”

De drukgolf van de explosie richtte ook schade aan bij de woning van de buren, maar die lijkt beperkt tot de ramen.© Tommy Maes

  (Tommy Maes)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners