De verkoop van de bijenvolken vorig jaar.© Fotovrienden Broechem vzw

Veel vraag naar bijenvolken verwacht op jaarlijkse planten- en bijenmarkt imkervereniging

Oelegem, Ranst -

De Liefhebbers van ’t Zoet, de imkervereniging uit Ranst, organiseren zondagnamiddag 2 april hun jaarlijkse planten- en bijenmarkt in het Parochiecentrum van Oelegem. Bij aanvang van de markt worden bijenvolken verkocht. Er wordt een grote vraag naar volken verwacht.

Kristin Matthyssen

De wintermaanden hebben ook dit jaar bij veel imkers zwaar toegeslagen. Het verlies van bijenvolken is niet altijd te verklaren. Een tekort aan voeding voor de bijen speelt zeker een rol. Vooral in de herfst en bij een zachte wintermaanden is dit een probleem. Daarom gaat er op deze markt altijd veel aandacht naar drachtplanten voor de tuin. Dit gebeurt met ondersteuning van de ‘Week van de Bij’. Iedereen, of je nu een terras hebt of een kleine of grote tuin, kan meehelpen om het voedselaanbod voor álle bijen te verbeteren.

Aan het plantenkraam verkopen de imkers bloemen, planten, kruiden en bloemzaden. De bezoekers kunnen voor het eerst kennismaken met de Tuinrangers, een gloednieuw project in Ranst. Bij inwoners van Ranst komen zij aan huis voor gratis tuinadvies. Een klimaatbestendige tuin vol leven, daar zijn ook de bijen goed mee.

Vanzelfsprekend kunnen imkers op de markt terecht voor imkermaterialen en bijenwas. Daarnaast is dit evenement een informatieve en gezellige beleving voor iedereen. De activiteiten voor de jeugd maken van deze markt een prima gezinsuitstap: kaarsen rollen, een bijenhotel of oorwormpotje knutselen, grime, … Met de grote Bijenkwis leert iedereen grappige en nuttige weetjes. Voor de vlijtige bijtjes is er een gratis pannenkoek.

*2 april, parochiezaal, Venusstraat 10, Oelegem, 14-18u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners