Els De Schepper en Stef Boers met Slongs, die even ‘mystery guest’ speelde in een voorproefje van De Scheppers nieuwe show Wat doe ik hier?© Jan Van der Perre

Els De Schepper krijgt BV’s op de koffie in nieuwe ‘talkshow on tour’

Voor haar zestiende onewomanshow Wat doe ik hier? staat Els De Schepper niet alleen op het podium. Ex-Katastroof-lid Stef Boers vergezelt haar als sidekick in een talkshow waarin elke avond een andere BV op de praatstoel zit.

Ilse Dewever

In haar vorige show Els ziet ze vliegen liet Els De Schepper zich omringen door amateurs die zelf eens graag op een podium wilden staan. De bekende gasten die de comédienne in Wat doe ik hier? ontvangt, hebben alvast geen gebrek aan podiumvastheid. In de Arenberg ontvouwde De Schepper donderdag de formule van haar nieuwe show, waarmee ze vanaf oktober door Vlaanderen toert.

In deze ‘talkshow on tour’ ontpopt Els zich met compagnon Stef Boers – voorheen Stef Bef bij Katastroof – tot radiomaakster. Natuurlijk hebben de twee in hun programma een interessante personaliteit te gast, die evenwel onherkenbaar ten tonele verschijnt. Even krijgen we flashbacks naar tv-programma’s als The Masked Singer of Viva la Feta, waar de identiteit van de gasten in eerste instantie ook geheim blijft.

Met een papieren zak over het hoofd blijven de gasten in de ‘talkshow on tour’ aanvankelijk onherkenbaar.© Jan Van der Perre

Vragen en tips leidden donderdag al gauw naar de Antwerpse hiphopster Slongs, die voor de gelegenheid de rol van ‘mystery guest’ op zich had genomen. Via steekwoorden en dilemma’s onthulde Slongs dat ze elke dag naar Radio Minerva luistert, hoogtevrees heeft en er vroeger van droomde om marinebioloog te worden. Tussendoor praat Els De Schepper de show aan elkaar en laat ze haar typetjes als Nonkel Richard of Klein Elske op de mensheid los.

Podcast

“Door een bekende gast te inviteren die zijn hart en ziel blootlegt, creëren we diepgang”, vertelt De Schepper. “Omdat het publiek mee hengelt naar de identiteit van de gast wordt de show ook interactief. We denken er nog over om toeschouwers vooraf vragen te laten insturen. Los daarvan wordt Wat doe ik hier? een avondshow met liedjes en sketches. De inbreng van de gast wordt telkens opgenomen en nadien verwerkt in een podcast. Zo kan je later het verhaal van de verschillende gasten online ontdekken.”

© Jan Van der Perre

Martine Tanghe, Frank Deboosere, Sam Gooris ... De Schepper heeft genoeg namen in gedachten, maar helemaal bovenaan het lijstje prijkt psychiater Dirk De Wachter. “Hem vind ik een wijze mens in alle opzichten. Hij heeft ook het voorwoord geschreven van Jij krijgt een pluim, een boek over complimenten dat ik samen met Stef Boers gemaakt heb tijdens corona. Daarvoor hebben we heel wat geschilderd en getekend. Ook nu voorzien we voor elke bekende gast in Wat doe ik hier? een gepersonaliseerd kunstwerk.”

Los van haar optredens, volgt De Schepper sinds kort een opleiding in 3D-ontwerp. “Speciaal om op een veelzijdige manier kunst te kunnen maken. Naarmate je ouder wordt, wil je keuze hebben. En ik wil niet altijd móéten optreden, alhoewel ik dat doodgraag doe. Soms heb ik ook gewoon nood aan stilte en wil ik me terugtrekken in mijn eigen wereld, en dan schilder ik.”

Wat doe ik hier?, op 4/10 in de Arenberg. Daarna op tournee door Vlaanderen. Info: www.elsdeschepper.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER