© BELGA

Beveren en Westerlo spelen gelijk in oefenmatch

SK Beveren en KVC Westerlo hielden elkaar donderdagmiddag in evenwicht in een oefenmatch achter gesloten deuren: 2-2. Westerlo kwam via Dierckx en Vetokele tweemaal op voorsprong, maar Beveren hing de bordjes via Mbokani en Reyners tweemaal in evenwicht.

Wim Houttequiet

LEES OOK. KV Mechelen zwaar onderuit in oefenduel tegen Lommel

Om tijdens de interlandbreak in het ritme te blijven, speelden SK Beveren en KVC Westerlo donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen elkaar. Er werd tweemaal zestig minuten gevoetbald. Westerlo eiste in de openingsfase het balbezit op, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Eerst besloot Barry hoog over nadat hij in de diepte werd gestuurd. Even later knikte de topschutter van de Challenger Pro League nipt over.

Aan de overkant besloot Matsuo over na een counter uit het boekje. En stond doelman Reus pal op de kopbal van Vetokele. Westerlo kwam op voorsprong via Tuur Dierckx. De ex-speler van Beveren kapte zich mooi vrij in de zestien en verraste doelman Brondeel met een harde knal in de korte hoek.

De Wase club ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Barry vergat van dichtbij de netten te laten trillen. Uiteindelijk hing Mbokani, die een sterke match speelde, de bordjes in evenwicht met een simpele intikker. Westerlo kwam in de eerste helft nog het dichtste bij een doelpunt, maar het schot van Matsuo werd afgeblokt en Vetokele kon een voorzet van Dierckx net niet in doel glijden.

In de tweede helft brachten beide trainers heel wat nieuwe namen op het veld. Bij Beveren verzamelde Ismaheel zijn eerste speelminuten na wekenlang blessureleed. De tweede helft was nog maar nauwelijks op gang gefloten of Vetokele bracht Westerlo opnieuw op voorsprong na een slechte terugspeelbal van Hrncar. De Slowaak testte even later de vuisten van Van Langendonck met een harde knal.

Beveren kwam na dik zeventig minuten opnieuw langszij. Reyners liet de netten trillen met een lage knal in de hoek van buiten de zestien. Niet veel later trof Nsimba snoeihard de paal. Aan de overkant tikte Brondeel een poging van Seigers vanonder de lat. In het slot van de partij verhoogde Westerlo de druk, geel-blauw loerde op de counter. Op één van deze tegenaanvallen kreeg Reyners nog een laatste scoringskans, maar Van Langendonck liet zich niet meer verrassen.

SK Beveren – Westerlo: 2-2

SK Beveren (1e helft): Reus (30’ Brondeel), Wuytens, Filipovic, Tshimanga, Hrncar, Verstraete, Hoggas, Coopman, Corryn, Barry, Mbokani

SK Beveren (2de helft): Brondeel, Filipovic (90’ Belhadj), Vukotic, Bateau, Hrncar (90’ Ly), Hoggas (90’ Fall), Van Damme, Ismaheel, Reyners, Coopman (90’ Trari), Nsimba

Westerlo (1e helft): Gillekens, Hens, Seigers, Perdichizzi, Jordanov, Van Eenoo, Van Den Keybus, Dierckx, Gumuskaya, Matsuo, Vetokele

Westerlo (2de helft): Van Langendonck, Seigers (85’ Bakary), Perdichizzi (85’ Neustaedter), Jordanov (85’ Chikhi), Fixelles, Madsen, Van Den Keybus (85’ Sy), Mayoka-Tika, Dierckx (85’ El Hari), Vetokele (85’ Van Hout), Matsuo (85’ Yow)

Doelpunten: 34’ Dierckx 0-1, 39’ Mbokani 1-1, 62’ Vetokele 1-2, 71’ Reyners 2-2

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL