Jelle Meiresone maakt zich inmiddels op voor de eindronde:“We zijn al bij al tevreden met dit seizoen. We veroverden de eerste periode en het bijhorende eindrondeticket en staan nog steeds op de tweede plaats.© Geert De Rycke

Voetbal 2de provinciale C FCH Sinaai

Geloof in de titel is zoek bij Jelle Meiresone en FCH Sinaai: “Aan SKL Doorslaar is niets te doen”

Sint-Niklaas -

FCH Sinaai is de enige ploeg die leider SKL Doorslaar alsnog van de felbegeerde titel in tweede provinciale C kan houden. “Mathematisch is dat zo, maar Doorslaar won al veertien wedstrijden op rij en daar doen we ons hoedje voor af”, zegt Jelle Meiresone, die voelt dat de vogel gaan vliegen is.

Dirk Van Bruysel

“Dat wij vorig weekend aan het kortste eind trokken tegen SV Zaffelare was spijtig”, bijt Meiresone de spits af. “Bij het eerste doelpunt ging onze verdediging in de fout, maar we konden ook al snel gelijkstellen. Wanneer we het kort voor de rust achteraan opnieuw niet gesloten konden houden, moesten we opnieuw achtervolgen. We konden dat opnieuw rechtzetten, maar misten toch te veel kansen om op voorsprong te klimmen. Uiteindelijk kregen we finaal alsnog het deksel op de neus met een owngoal. Jammer, maar er zat beslist meer in. Het is een ongeschreven wet dat wie morst met de kansen het deksel op de neus zal krijgen.”

De realistische aanvoerder van Sinaai maakt zich inmiddels op voor de eindronde.“We zijn al bij al tevreden met dit seizoen. We veroverden de eerste periode en het bijhorende eindrondeticket en staan nog steeds op de tweede plaats. Die plaats willen we vasthouden tot het einde. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg lijkt me dat haalbaar, al zullen we er wel voor moeten knokken. Te beginnen zondag tegen JV Kruibeke. Daarnaast stomen we ons ook klaar voor de eindronde. Misschien zullen er wel zaken uitgetest worden in functie van die eindronde. Opgelet, zo’n eindronde is een loterij. Veel hangt af van de kalender. Bovendien is het steeds afwachten welke ploegen echt goesting hebben om te promoveren. In een eindronde heb je inderdaad geluk nodig.”

Promotie

“Of wij willen promoveren? Natuurlijk”, twijfelt Meiresone niet. “Sportief manager Franky Jacobs wil al langer naar eerste provinciale en wij kunnen hem volgen. Jammer dat we momenteel over een gehavende kern beschikken. Zo is topschutter Cis Vercouteren geblesseerd, terwijl Maarten Van Hecke gestopt is omdat de combinatie werk en voetbal onhoudbaar was geworden. Mede daardoor hebben we vorig weekend voor het eerst met beloften op de bank moeten starten. Maar nee, onze nederlaag tegen Zaffelare gaan we daar niet op steken. Het is natuurlijk wel zo dat de spelers uit de A-kern toch iets meer ervaring en maturiteit hebben dan onze beloften.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners