De energiefactuur van deze schattige konijntjes in Veeweyde wordt deels betaald door Vlaams minister Ben Weyts.© WOAD

Asiel Veeweyde krijgt 14.000 euro van minister om tegemoet te komen aan hogere energieprijzen

Weelde -

Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verdeelt 663.000 euro onder ruim 150 dierenasielen. Daarmee helpt hij hen de fors gestegen energiefacturen te betalen.

Dierenasielen krijgen pas sinds 2020 structurele financiële steun vanuit de Vlaamse overheid. Vorig jaar voorzag minister Weyts daar 1,7 miljoen euro voor. Daarbovenop doet hij nu een eenmalige inspanning van 663.000 euro. “Niet enkel gezinnen en bedrijven worden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur”, argumenteert de minister. “De dierenasielen krijgen een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen van de afgelopen maanden, zodat ze hun goede werk verder kunnen zetten.”

Hoe groot het bedrag is, is afhankelijk van de grootte van het asiel en dus het energieverbruik. De sommen variëren van 1.000 tot 25.000 euro. Veeweyde in Weelde (Ravels) krijgt bijvoorbeeld 14.118 euro op de rekening gestort. “Dierenasielen doen fantastisch werk, dus we willen hen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan”, zegt minister Weyts nog. “Ze helpen talloze dieren door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hetzelfde doen voor hen. De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen ook niet vergeten wanneer de energiefactuur aankomt.” (woad)

www.veeweydeturnhout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners