Vanessa Van Honsté: een Brasschaatse die zich heel goed thuis voelt in de Paalstraat, al tien jaar.© JAA

Vanessa viert tienjarig bestaan van boetiek HYPE: “Nog ervaring opgedaan bij speelgoedmonument Christiaensen”

Schoten -

Een hype duidt op een fenomeen waarvan de populariteit maar van korte duur is. Dat geldt duidelijk niet voor de gelijknamige boetiek in de Paalstraat. Vanessa Van Honsté viert op 24 en 25 maart samen met vele klanten het tienjarig jubileum van haar Hype Fashion.

Jan Auman

Vanessa Van Honsté moest ooit wel een eigen winkel hebben. “Mijn mama Betty Faes is in de jaren tachtig en negentig nog uitbaatster geweest van de bekende speelgoedwinkel Christiaensen aan de Kleine Bareel, op de grens met Brasschaat. Ik heb er zelf ook enkele jaren meegedraaid en de kneepjes van het vak geleerd. Nadat onze tweeling oud genoeg was, heb ik in de Schotense Paalstraat mijn eigen winkeldroom kunnen waarmaken door Hype Fashion te openen, een toevallige naamkeuze. Het klinkt goed.”

Alle leeftijden

De kledingzaak heeft een grote fanbase opgebouwd onder dames van alle leeftijden. “Met mijn mix van degelijke, maar nog betaalbare merkkledij heb ik m’n plekje gevonden in deze straat waar gelukkig nog heel wat andere modezaken gevestigd zijn”, vertelt Vanessa. “Vanaf 50 euro vind je hier al een mooi kleedje. Jongeren vinden hun gading, maar ook rijpere dames hebben snel hun weg gevonden naar Hype. Een extra troef zijn onze ‘grote’ maten, tot 52.”

In de momenteel erg fleurige lente- en zomercollectie van Hype, vind je een vijftiental internationale toppers uit de modesector: JoshV, Alix en Noella uit Nederland, Levete Room, Peppercorn, Mbym, Moliin en Rue de Femme uit Scandinavië, Raffaelli Rossi uit Duitsland en er hangen ook jurken en kleedjes uit Frankrijk, Spanje, Griekenland en zelfs de Verenigde Staten in de rekken: Grace & Mila, BSB, Hoff sneakers en NYDJ.

Vanessa met haar trouwe winkelbediende Martine Derden.© JAA

Sterke webshop

“Bij Hype Fashion gaat het niet zozeer om mode, maar om vrouwelijke inspiratie, je vrij en happy kunnen voelen, collecties om van te genieten. Voor elke gelegenheid hebben we de gepaste outfit, voor jong en minder jong en in zowel kleine als grote maten, naar ieders budget. Klantvriendelijkheid en persoonlijke service zijn voor ons een absolute must.” Zo vat Vanessa haar succesformule zelf samen.

Toch was het de voorbije tien jaar niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Hype. “Corona was natuurlijk niet fijn. Al hebben we - met dank aan mijn steun en toeverlaat echtgenoot Alain - van die gelegenheid gebruik gemaakt om een webshop op poten te zetten die de tand destijds goed doorstaat. Hij is ook vandaag nog erg populair, al is het maar als online verkenning voor een bezoek aan de winkel”, toont Vanessa de mooie en gebruiksvriendelijke e-shop.

Verhuizing

Vorig jaar was het opnieuw schrikken, toen Vanessa van haar huisbaas bericht kreeg dat ze het winkelpand, waarin ze negen jaar geleden begonnen was, moest verlaten. “Gelukkig heb ik toen snel een overeenkomst kunnen sluiten met Lies, die haar kledingzaak aan de overkant van de straat net ging sluiten. En zo zitten we sinds september 2022 heel gelukkig aan de Paalstraat 59”, straalt Vanessa.

Ze zegt bewust altijd ‘we’ want voor de uitbating van de boetiek kan Vanessa rekenen op winkelbediende Martine Derden. Nu en dan komt ook dochter Camille (20), die zelf mode studeert, een handje helpen. Misschien dat zij later wel in de voetsporen kan treden van haar moeder. Maar eerst is het tijd voor feest.

© JAA

----------------------------------------------

10 jaar Hype Fashion: twee dagen feest op 24 en 25 maart

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart viert Vanessa samen met haar klanten het tienjarig bestaan van Hype Fashion. Ze biedt die dagen de volledige collectie aan met 10% korting. Elke kopende klant ontvangt bovendien een tombolabiljet die mooie prijzen kan opleveren waaronder ene volledige outfit. Uiteraard zal het glaasje bubbels niet ontbreken.  (jaa)

Hype Fashion, Paalstraat 59 in Schoten. Open dinsdag tot en met zaterdag doorlopend van 10 tot 18 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners