© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Wij waren de grondleggers van het skaten in Antwerpen”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Marc Beugnier (59).

Rebecca Van Remoortere

“Ik heb 35 jaar aan de dokken gewerkt en ben nu vroeg gepensioneerd. Ik houd me bezig met sporten en reizen. Transitions doe ik nog, skaten is dat, hè. Dat is een heel verhaal. Skaten is ontstaan in Californië in lege zwembaden in de jaren 70. In Antwerpen zijn we beginnen skaten in 1978, ik was erbij. Wij waren de grondleggers. In het Stadspark kwam het eerste skatepark. Ik ging toen ook vaak naar Californië om te skaten en om naar wedstrijden te gaan kijken.”

“In 2010 hebben we ook veel van die Amerikaanse skatesterren naar hier gehaald voor een groot event in Park Spoor Noord, dat waren mijn idolen als kind. Een paar van die mannen logeerden bij mij thuis. Sinds een jaar of zeven boomt het skaten weer in Antwerpen. Ik ben zelf met een paar oldskool gasten van vroeger opnieuw begonnen. Er zijn erbij die de halfpipe nog kunnen. Er kan altijd iets gebeuren, maar ik draag een goede bescherming. Het duurt jaren voor je skaten onder de knie hebt, maar het lukt ondertussen me nog altijd. Mijn dokter zegt wel dat ik niet meer te gek mag doen.”

“Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen, dus we reizen veel en genieten. We vertrekken binnenkort weer voor twee maanden naar Spanje. Ik leef een goed leven. Ik heb hard gewerkt in de haven en goed geld verdiend. Je moet genieten van de kleine dingen en voor elk budget is er wel iets te doen. Als ik kom basketten in Antwerpen, neem ik mijn eigen thermos koffie mee. Ik hoef geen koffie van 4 euro te drinken op een terras om een leuke dag te hebben. Zo hou je het haalbaar, ook tijdens je pensioen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen