De nieuwe poort op de weg.© kma

Fase 2 start volgende week voor werkzaamheden in Viersel

Zandhoven, Viersel -

De werken aan de eerste ‘poort’ in Viersel schieten goed op. Volgende week start de aannemer met fase 2.

Sinds woensdag 22 maart is de Watersportlaan niet langer bereikbaar via de tijdelijke werfweg en de brug. De Watersportlaan en de achterliggende straten van Nederviersel zijn bereikbaar over de nieuwe rijweg, enkel komende vanaf het centrum van Viersel, onder de brug van de snelweg. Deze nieuwe verkeerssituatie zal duren tot en met maandag 27 maart. Die dag zullen de laatste punten van fase 1 worden afgewerkt.

© kma

Daarna zal de fasewissel ingaan. De werfinrichting verhuist dan naar het kruispunt ter hoogte van de Vilderhaag-Parochiestraat. De nieuwe verkeerssituatie om het dorp van Viersel te bereiken is dan via het nieuw aangelegde kruispunt Herentalsebaan-Watersportlaan, en dat vanaf 28 maart. Het einde van fase 2 is momenteel voorzien op 12 mei.

Voor het doorgaand verkeer blijft de omleiding via de N14 van kracht. De handelaars blijven bereikbaar. De werkzaamheden gebeuren in opdracht van de gemeente, die er twee versmallingen of zogenaamde poorten laat aanleggen om de snelheid af te remmen en zwakke weggebruikers veiliger te laten oversteken.

Donderdag stopte er nog volk aan de onderzijde van de brug, om met hun huisdier te voet door de werf naar dierenarts Engelen te wandelen.

© kma

© kma

© kma

© kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners