De carnavalstoet vertrekt zondag om 14.11u op de Veemarkt.© Stijn Van de Sande

Kleurrijke carnavalstoet trekt zondag door Mechelse straten: “Het hoogtepunt van ons seizoen”

Mechelen -

Dit weekend trekt de jaarlijkse carnavalsstoet opnieuw door de Mechelse straten. Meer dan 25 carnavalsgroepen verzamelen zondag in het centrum van de stad voor een kleurrijke en feestelijke optocht. “Hier hebben we lang naar uitgekeken”, klinkt het bij carnavalsgilde De Maneblussers.

Stijn Van de Sande

Wie van carnaval houdt, moet zondagmiddag zeker in Mechelen zijn. Dan trekt de Mechelse carnavalsgilde De Maneblussers er opnieuw op uit met haar jaarlijkse carnavalsstoet. “Aan het concept van de stoet hebben we niet gesleuteld”, zegt Veerle Van der Elst, voorzitter van de carnavalsgilde. “De mensen mogen zich aan een kleurrijke en feestelijke parade van praalwagens verwachten. 26 groepen uit heel Vlaanderen hebben zich ingeschreven en trekken zich zondag om 14.11u op gang.”

De stoet van vorig jaar, de eerste sinds de coronacrisis, kon op heel wat belangstelling rekenen. “Ook dit jaar hopen we weer heel wat mensen langs het parcours te mogen verwelkomen”, aldus Van der Elst. “Dat loopt via de Veemarkt, Grote Markt, IJzerenleen, Lange Schipstraat, Bruul en opnieuw de Grote Markt. Op het einde vindt daar ook een ballenworp plaats. We zijn er klaar voor, alleen het weer kan nog roet in het eten gooien. Voorlopig zijn de weersvoorspellingen niet denderend, maar we hopen dat daar nog verandering in komt.”

De Mechelse carnavalsstoet is het hoogtepunt van het carnavalsseizoen van De Maneblussers.© Stijn Van de Sande

Voor de carnavalsgilde is de stoet door de Mechelse straten enorm belangrijk. “Hier hebben we heel lang naar uitgekeken”, klinkt het. “Het is het hoogtepunt van ons seizoen. Ook voor ons jeugdprinsenpaar is het enorm spannend, net als voor Yannick, onze allereerste Buitengewone Stadsprins. We zijn blij en dankbaar dat we voor de organisatie van de carnavalstoet hulp en ondersteuning krijgen van de stad. De samenwerking met de stadsdiensten verloopt heel erg vlot.”

Travestieshow

Wie niet kan wachten op de stoet, kan zaterdagnamiddag ook naar De Loods op het Douaneplein afzakken voor een bont feestje. Carnavalsgilde De Maneblussers organiseert er namelijk een grote travestieshow met Chatteloe en Les Femmes. De deuren openen om 14u, de show start om 15u. Tickets in voorverkoop kosten 10 euro, aan de kassa betaal je 12 euro. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners