Appel en Peer kwam goed weg. De chauffeur moet op een of andere manier over de rotonde zijn gevlogen.© kma

Appel en Peer bijna tot moes gereden

Broechem -

Een auto maakte in de nacht van woensdag op donderdag brokken aan het monument van Appel en Peer in Broechem. Het bekend fruitmonument op de rotonde van de Ranstsesteenweg en de Van den Nestlaan werd bijna tot moes gereden. Een automobilist die tegen hoge snelheid de controle verloor over het stuur miste het monument op een haar.

© kma

Het monument op de rotonde van de Ranstsesteenweg en de Van den Nestlaan in Broechem is het werk van kunstenaar Gaston Serneels. Het verwierf gaandeweg een cultstatus in Ranst. In het verleden viel Appel en Peer al ten prooi aan vandalisme. Vorig jaar verpakten de boeren het monument in een rouwjas om te protesteren tegen alle verkeersingrepen in Ranst die het de landbouwers moeilijker maakten.

De wagen werd getakeld.© kma

Afgelopen nacht reed een auto uit de richting van Broechem het kruispunt op richting Vremde. Ter hoogte van de sauna kwam hij op de verkeerde rijstrook en schampte langs de betonstenen rond de rotonde. Het is onduidelijk of hij naast of over Appel en Peer vloog, want er zijn geen sporen op het kruispunt. Aan de overzijde belandde de chauffeur in de gracht naast het fietspad. De chauffeur stond naast zijn wagen toen de hulpdiensten arriveerden.

© kma

Appel en Peer kwam zo nog goed weg.

© BFM

© BFM

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners