© yjs

‘Handicar’ bestaat 25 jaar: “De minibus bewijst elke dag zijn waarde”

Sint-Gillis-Waas -

De Handicar, een aangepaste minibus die personen in een rolstoel vervoert in Sint-Gillis-Waas, bestaat dit jaar 25 jaar. Samen met de Minder Mobielen Centrale biedt de gemeente met de Handicar vervoer op maat aan voor de inwoners. “Iedereen moet zich maximaal kunnen verplaatsen”, aldus burgemeester Maaike De Rudder (CD&V).

Yannick Joos

De Handicar bestaat 25 jaar, de Minder Movielen Centrale 21 jaar. “Het aanbod is van onschatbare waarde voor de gemeente”, vertelt burgemeester en schepen van Welzijn Maaike De Rudder (CD&V). “Dankzij een team van 28 vrijwillige chauffeurs kunnen we inwoners naar allerlei bestemmingen brengen en daar zijn als gemeente enorm dankbaar voor. We willen de werking zeker en vast verderzetten omdat we het belangrijk vinden dat alle inwoners die zich moeilijker kunnen verplaatsen, zich maximaal kunnen integreren in het maatschappelijk leven. We kunnen daarvoor rekenen op de steun en solidariteit van heel wat lokale ondernemers, die samen met de firma Special Ad een aangepaste minibus ter beschikking stellen, inclusief een rolstoellift en een specifiek gordelsysteem.”

Vorig jaar legden de chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale samen 32.110 kilometer af, verdeeld over 1.201 ritten. De Handicar reed vorig jaar 11.028 kilometer, goed voor zo’n 290 ritten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners