De plaats van het ongeval werd door de politie afgesloten voor het verdere onderzoek.© Theo Derkinderen

Bekistingsmateriaal valt naar beneden aan site van voormalige bib: twee arbeiders gewond

Mechelen -

Twee mensen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een arbeidsongeval in de Moensstraat in Mechelen. Bij het laden of lossen van een vrachtwagen viel er bekistingsmateriaal naar beneden. De twee slachtoffers kregen brokstukken over zich.

De oude bibliotheek is als sinds vorige zomer afgebroken en ondertussen is er gestart met de bouw van een nieuw project op de site, waar er plaats is voor onder meer 22 woongelegenheden, een commerciële ruimte en een ondergrondse parkeergarage.

Donderdagochtend kwam een vrachtwagen bekistingsmateriaal laden of lossen. Wat er precies is misgelopen, wordt nog onderzocht. Wat wel zeker is, is dat er een deel van het materiaal naar beneden is gevallen. Twee mensen die aan het werk waren, kregen brokstukken over zich heen.

Beide slachtoffers raakten gewond, maar waren continu bij bewustzijn. Een van hen lag bij aankomst van de hulpdiensten nog op de oplegger van de vrachtwagen. Hij werd door de brandweer geëvacueerd en overgedragen aan de medische diensten. Niemand verkeerde in levensgevaar. De twee slachtoffers werden naar het AZ Sint-Maarten overgebracht.

Om het ongeval te onderzoeken, kwam de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk ter plaatse. De Moensstraat bleef de hele voormiddag afgesloten.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners