De Biest vanuit de Bredabaan.© Neel Vermeiren

Biest wordt groene straat met enkelrichting

Wuustwezel -

Tijdens een infomarktje voor de bewoners heeft jet lokaal bestuur de plannen van de inrichting van de Biest voorgesteld. Meer leefbaarheid is het motief.

De bewoners van de Biest zijn al langer vragende partij om hun straat terug leefbaar te maken. De Biest is een verbinding tussen de Bredabaan en de Dorpsstraat. Deze weg krijgt veel sluipverkeer te verwerken en oogt met zijn betonnen rijbaan oubollig. Het lokaal bestuur opteert daarom voor een groener straatbeeld. De Biest wordt in de toekomst enkelrichting. Welke richting dit wordt, moet nog met de verkeerspolitie besproken worden: vanuit de Bredabaan richting Dorpsstraat of omgekeerd. “Verder willen we er vooral een voorbeeldstraat van maken”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V). “Veel groen, bomen, waterdoorlaatbare parkeerplaatsen en waterdoorlaatbare inritten naar de opritten van de mensen.”

De Biest wordt ook een fietsstraat. De autobestuurder moet dus achter de fietser blijven rijden. “We opteren voor meer veiligheid voor de fietser in het centrum van Wuustwezel”, vertelt schepen van Mobiliteit Rit Luyckx. “Er komt een nieuwe fietsweg vanuit de Dorpsstraat-Kampweg naast de Kleine Beek en het kerkhof. Die gaat tot in de Gasthuisdreef. Daar kan de fietser via het plein aan de bibliotheek naar de Biest rijden.” (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners