© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Veertiger zwaait met mes aan appartement van ex: dader krijgt 18 maanden cel

Herentals -

Een 44-jarige man uit Herentals is bij verstek veroordeeld tot 18 maanden cel voor zijn ex-partner en voor weerspannigheid tegenover de politie. Op 9 oktober vorig jaar stond de man met een mes aan haar appartement.

De hulpdiensten ontvingen op 9 oktober 2022 een oproep van een vrouw uit Herentals met de melding van haar ex, M.L. (44) uit Herentals, met een mes aan haar appartement stond en bedreigingen uitte omdat hij zijn dochter niet mocht zien. De politie trof L. op zijn fiets wat later die nacht in de omgeving van zijn ouders aan.

De man verzette zich hevig bij het aanbrengen van handboeien. Bij zijn overbrenging stampte hij tegen de binnenkant van het politievoertuig. In het politiekantoor sloeg en stampte hij tegen de deur van de doorgangscel. Een getuige meldde dezelfde dag dat een man op een fiets een mes had laten vallen ter hoogte van de spoorwegovergang op de Lichtaartseweg in Herentals. Het ging om M.L. die het bewuste keukenmes had gedropt.

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde de man bij verstek tot een effectieve celstraf van 18 maanden en een boete van 800 euro. De man werd eerder al voor gelijkaardige feiten veroordeeld. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals