© RTV

Nederlands vervoersbedrijf bestelt opnieuw bussen bij Van Hool

Koningshooikt -

Van Hool in Koningshooikt (Lier) mag 54 batterij-elektrische bussen leveren die eind volgend jaar door Qbuzz ingezet zullen worden voor het regionaal personenvervoer in de Nederlandse provincies Groningen en Drenthe.

Chris Van Rompaey

“De bestelling van deze A15LE E-bussen bevestigt het vertrouwen dat Qbuzz heeft in Van Hool. Qbuzz bestelde eerder voor deze regio al negen Van Hool Astromega TDX27 dubbeldekkers en dertig waterstofbussen om in het geregeld personenvervoer in te zetten. Deze opdracht is een nieuwe belangrijke referentie voor Van Hool en vormt het onmiskenbare bewijs van het technologisch kenniscentrum dat we hier in Koningshooikt opgebouwd hebben over de jaren heen”, stelt CEO Filip Van Hool.

Dirk Huzeling van Qbuzz verklaart de keuze voor Van Hool als leverancier voor deze voertuigen. “We wilden absoluut vergroenen en dus was de optie van een 100% zero-emissiebus vlug gelicht. Omwille van het specifieke karakter van het Qliner-netwerk in Groningen-Drenthe en de verbindingen tussen steden over een langere afstand en een hoge gemiddelde snelheid, opteerden we voor de lange 15 meterbussen met 55 comfortabele zitplaatsen voor de passagiers en een grote actieradius.”

Omwille van de interstedelijke ritten die Qbuzz uitvoert, zullen passagiers langer in de bus zitten en werd geopteerd voor goed zittende touringcar-zetels voorzien van veiligheidsgordels, USB-laadpunten, voetsteunen en klaptafeltjes. Alle bussen worden voorzien van spiegelcamera’s voor de chauffeur en drie monitors voor route-informatie voor de passagiers. De bussen beschikken ook over een handmatige rolstoelplaat om toegang te verlenen aan andersvaliden. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier