Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen vindt plaats tot en met 31 oktober. Actrice Tine Embrechts doet ook mee.© rr

Balen doet mee aan Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Balen -

Balen neemt deel aan het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Inwoners die tot en met 31 oktober zo veel mogelijk tegels vervangen door groen, maken kans op een mooie prijs. Ze kunnen ook beroep doen op de gemeentelijke onthardingssubsidie en ook via de gemeente een tegeltuin aanvragen.

Tot en met 31 oktober vindt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen plaats. Burgers van alle Vlaamse steden en gemeenten breken zoveel mogelijk tegels uit en vervangen die door groen. Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier.

Ook de gemeente Balen doet mee. Balenaars worden uitgedaagd om hun tegels uit te breken in voor-, achter- of geveltuin en te vervangen door groen. De gewipte tegels kunnen ze tot en met 31 oktober ingeven op de website vk-tegelwippen.be.

De gemeente Balen keert een subsidie uit van maximum 500 euro voor inwoners die de verharding in hun voortuin vervangen door gazon en streekeigen planten. Zo krijgt het water de mogelijkheid in de bodem te sijpelen bij overvloedige neerslag en is er minder kans op wateroverlast. Meer info over de subsidie en de voorwaarden is te vinden op www.balen.be/ontharden.

Daarnaast kunnen inwoners van Balen ook een tegeltuin aanvragen bij de gemeente. Een tegeltuin bestaat uit weggenomen straattegels vlakbij de huisgevel waarin planten (zoals klimplanten en bodembedekkers) kunnen groeien. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, komen gemeentewerkers voor de woning de tegel(s) weghalen en plantklaar maken. Daarna kunnen de inwoners die de tegeltuin aanvragen starten met de verdere aanleg. Voor meer info kan je terecht op www.balen.be/tegeltuin(mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners