Belgische voetbalbond zet CEO Peter Bossaert aan de deur na crisisvergadering

Belgische voetbalbond zet CEO Peter Bossaert aan de deur na crisisvergadering

De Belgische voetbalbond heeft CEO Peter Bossaert ontslagen en dat één dag na de crisivergadering over zijn rol. Bossaert diende zich vorig jaar een loonsverhoging toe waarbij niet de geijkte procedure werd gevolgd.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. CEO Peter Bossaert vecht om te overleven tijdens crisisvergadering voetbalbond

Uitgerekend een dag voor de Rode Duivels naar Zweden vertrokken voor een nieuwe campagne met een nieuwe bondscoach, was het aan de top van de voetbalbond tot een open oorlog gekomen tussen de raad van bestuur en CEO Peter Bossaert. De onmiddellijke aanleiding was een loonsindexatie die Bossaert vorig jaar kreeg uitgekeerd en achter de rug van de raad van bestuur zou zijn doorgevoerd. Voorzitter Paul Van den Bulck stuitte op de informatie tijdens een externe audit waarvan de resultaten deze week met de bestuurders van de bond werden gedeeld.

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Hoe de man die van de voetbalbond een bedrijf probeerde te maken daar de hoogste prijs voor betaalt

Volgens een dertig bladzijden tellend rapport was er sprake van ‘een inbreuk op de ethische code’ en was de contractaanpassing ‘in strijd met de wetgeving en het reglement van inwendige orde’. Twee vertegenwoordigers van Voetbal Vlaanderen, een van de geledingen van de bond, riepen daarop woensdagavond een buitengewone bestuursvergadering bij elkaar. Bossaert moest daarin de bestuurders overtuigen dat zijn loonsverhoging wel degelijk volgens de interne regels werd doorgevoerd. Maar dat was dus blijkbaar niet gelukt, hij is ontslagen.

LEES OOK. Van meer transparantie eisen tot zelf “rotte appel” genoemd worden: dit was het beleid van Peter Bossaert als CEO van de voetbalbond

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS